Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan üye işletmelere yönelik Termik Santral Kazan İşletmeciliği Kursu açıldı.
Çorum Şehit Öğretmen Tekin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen kursta, işletmelerin tehlikeli ve çok tehlikeli bölümlerinde görev alan teknik çalışanlarına başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere kazan işletmeciliği konusunda teknik bilgiler veriliyor.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Avşar ve Makine Mühendisi İbrahim Kuşçu tarafından verilen eğitim kapsamında kursiyerlere toplam 40 saat eğitim verilecek.
Sanayi tesislerine yakınlığı nedeniyle Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimin ardından kursiyerlere katılım sertifikası verilecek.
İşletmelerin, bu gibi branşlarda sertifikalı personel çalıştırması gerekliliği nedeniyle TSO’nun üye işletmelere kolaylık sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği kurslar, yine üye işletmelerden gelecek talepler doğrultusunda, TSO ile Çorum Şehit Öğretmen Tekin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında farklı branşlarda da açılabilecek.