İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada,  “2022 yılında Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Kursları düzenlenmektedir. Geleneksel süsleme sanatlarımız, günümüzde seramik, kumaş, deri, ahşap gibi malzemeler üzerine uygulanarak oldukça zengin uygulama alanı bulmaktadır.Bu çerçevede, Müdürlüğümüz ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde 152 saatlik “Tokat Tahta Baskı Yapma” Kursu açılmaktadır” denildi.

Açıklamanın devamında, “Kursa katılmak isteyen vatandaşlarımızın nüfus cüzdanı fotokopisi ile birlikte 26 /05/ 2022 Perşembe günü mesai bitimine (saat: 17.00) kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir.

Kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmemekte olup, kurs malzemeleri de Kurumumuzca temin edilecektir. Kurs sonunda kursiyerlerin ortaya çıkardıkları ürünlerin sergileneceği bir sergi açılması planlanmaktadır.

 “Bir Milletin Sanatı O Milletin Kimliği Niteliğindedir” düşüncesiyle geleneksel sanatlara gönül verenleri bir çatı altında buluşturmak hedefimizdir. Sabır ve zarafetin örneklerinin icra edileceği bu sanat alanında verilecek kursumuza tüm sanatseverleri bekliyoruz” ifadelerine  yer verildi.