Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Özellikle belirtmek istiyoruz ki bu zamana kadar nezaket kurallarını aşacak şekilde hiçbir eleştiri yöntemi kullanmadık. Muhalefet partisinin meclis gurubu olarak tabi ki eleştirilerimizi kamuoyu ile paylaşacağız. Yaptığımız eleştirilerde haklı olmaktan da aslında pekte memnun değiliz. Çünkü her yaptığımız eleştirinin haklı çıkması şehrimizin zarar gördüğü bir durumu ifade ediyor. İnşallah arasta restorasyonu belediye yönetiminin açıkladığı gibidir. Arastanın zarar görmemesi CHP belediye meclis gurubunun yanılmasından daha önemlidir. Fotoğraflarda gördüğümüz kadarıyla eski arastadan eser kalmadığını da belirtmek isteriz. Ettiğimiz teşekkürleri görmezden gelip işlerine geldiği gibi eleştirilerimize hakaret içerikli cevap verme gibi tutarsız davranışlar sergileyen belediye yönetiminin 31 Marttan itibaren yaptığımız bazı eleştirilere cevap vermeyi unuttuklarını hatırlatarak bu eleştirilere de cevap vermelerini rica ediyoruz” dedi.

Yılmaz açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

1- TC ibaresini belediye tabelalarından ve logolarından neden kaldırdınız?

2- Araç kiralama ihalelerindeki belirli bir firmaya verme gibi ısrarınızın nedeni nedir?

3- Usülsüz ve liyakatsiz işe alınan personeller kimler? 31 Marttan hemen önce apartopar sözleşmeli memur yapılan kişiler kimler ve kimlerin yakınları?

4- Belediyede vakıf tarikat dernek kadrolaşması varmıdır?15 temmuza kadar Fetöye belediyenin verdiği destekler neler? Fetönün sinema filmerinin gala biletlerini dağıtanlar şuan belediyede hangi ballı kadrolardalar?

5- Beltaş ile ilgili bu hafta sorduğumuz sorular gibi konulardada aynı hassasiyeti göstererek cevap vermelerini bekliyoruz.

Kamuoyu bizim yaptığımız siyasetin niteliğini ve kalitesini çok iyi farkında. Biz haklı ve doğru yapılan işlerde teşekkür etmekten asla gocunmuyoruz. Yaptığımız eleştirilerde hiçbir zaman belgesiz ve asılsız argümanlar asla kullanmıyoruz. Belediye yönetimini CHP meclis gurubunun yaptığı bilgi ve belgeye dayalı yapmış olduğu açıklamaların yalan ve asılsız olduğu konusunda yapmış olduğu mesnedsiz açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaması konusunda dürüstlüğe davet ediyoruz. Ayrıca 31 Marttan bu yana yaptığımız tüm eleştirlere de cevap vermeye davet ediyoruz. Dikkat çekmek istediğimiz bir noktada şu. Yaptığımız bilgi ve belgeye dayalı paylaşımların hiçbirisine Çorum Belediyesi'nin belgelerle cevap verdiğini görmedik. Bizim bu konuda gösterdiğimiz hassasiyeti Çorum Belediyesi yönetiminden de bekliyoruz.

Not: Yaptığımız eleştirilere cevap veren tetikçilik yapanların isimlerinin açıklanmasını istiyoruz. Biz halen siyasi nezaket gereği belediye başkanının belediyeyi yönettiğini varsayarak sorularımızı belediye başkanına yöneltiyoruz. Şayet bu nezaketsizliği sürdürmeye devam edilirse tetikçilik yapan bu kişilerin geçmişte şaibeli işlerinin de hesabını belediye başkanına sormaya başlayacağız”