Çorum Belediyesi Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan ve “Çevreci Kadeş Çevreci Kardeş Kulübü” tarafından desteklenen, “Teneke Adam’ın Maceraları” adlı tiyatro gösterisi Çorum'un Oğuzlar ilçesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Şehit Hüseyin Damar Konferans salonunda çocuklarla buluştu.

“Teneke Adam’ın Maceraları” adlı tiyatro gösterisi ile çocuklara erken yaşta çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, “Bu tiyatro oyunumuzla birlikte çevre bilincini geleceğimize, yani çocuklarımıza eğlenceli bir şekilde anlatmayı ve bu konuda duyarlı olmalarını amaçlıyoruz” dedi. Başkan Yardımcısı Yağbat, “Anlattığımız sıfır atık ve geri dönüşüm konularıyla daha yaşanılabilir bir dünyayı çocuklarımıza sunmak için bilinçlenmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Hem eğlendik hem öğrendik

Tiyatro oyununu çok beğendiklerini dile getiren çocuklar çevre konusunda bilinçlendiklerini ifade etti. “Hem eğlendik hem öğrendik” diyen çocuklar, özellikle atık pillerin pil toplama kutusunda toplanması, atık yağların ise bir bidonda saklanarak geri dönüşüme kazandırılması gerektiğini söylediler.

Tiyatro oyununu, Oğuzlar İlçe Kaymakamı Onur Alp Bıçakcı, Oğuzlar İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım ve Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Tulu da izledi.