Ertan Karabıyık mesajında, “Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  en büyük bayram olarak nitelediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. Yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.Bizlere emanet edilen bu armağanı, temin ve muhafaza etmek için yemin etmiş Astsubay toplumu olarak kıymetli günümüzün, gururunu ve heyecanını yaşıyor, TSK’da, yurdumuzun her köşesinde, yaşayarak öğrendiğimiz milli kültürümüz Cumhuriyeti, TEMAD çatısı altında kurumsal bir yapıyla, Milli Bir Güç olarak ülkemiz genelinde yaygın teşkilatlarımızla birlikte, emeklilik hayatımızda da milletimizle beraber coşkuyla kutluyoruz” dedi.

“Milletimizin, bağımsızlığından ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya haykırışının bir ifadesi olan Cumhuriyetimiz, dün şanlı atalarımıza emanetti, bugün bizlere, yarın da yetişmekte olan gençlerimize emanet olacak” diyen Karabıyık “Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, adaşı Tıbbiyeli Mustafa ile inkılaplar hakkında konuşurken,

“Gazze’yi unutmak insanlığımızı unutmaktır” “Gazze’yi unutmak insanlığımızı unutmaktır”

Tıbbiyeli Mustafa: “Bu uğurda ölmeliyiz!” diyerek bağırır,

- Mustafa Kemal de bunun üzerine: “Mesele ölmekte değil idealimizi yaratmak, yapmak ve yerleştirmektedir!” der.

Bizlere düşen görev ise bu ideali yaşatmak için mücadeleye devam etmektir. Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak, atalarımıza ve gelecek nesillerimize karşı borcumuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ederken kahraman gazilerimizi saygıyla ve şükranla anıyorum. Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi sevgilerimle kutluyorum.29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Ebedi ve Kutlu Olsun!” ifadelerine yer verdi.