İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor" İçişleri BakanYerlikaya: "Her bina umutları başlatıyor"

2015 7 Haziran seçiminde yenilgiye uğrayan Erdoğan’ın baskı ve şiddet politikalarını artırarak, işçi ve emekçilerin üzerinde baskı kurarak, halk üzerinde terör estirerek, savaş ve çatışmacı politikalarını sürdürdüğünü kaydeden Özünel, “Saray iktidarı ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak için en gerici güçlerle ittifak ve iş birliğini sürdürmüş, 2019 yerel seçimleri, 2023 genel seçimleri sürecinde devletin tüm imkânlarını seferber ederek iktidarda kalmıştır” dedi.

AKP’nin 2023 14 ve 28 Mayıs seçiminden sonra uyguladığı 12. Kalkınma Planı, 3 yıllık Orta Vadeli Program (OVP) ve 2024 bütçesiyle işçi ve emekçilere nasıl bir ekonomik saldırı programı uygulayacağını açıktan ilan ettiğini belirten Özünel, açıklamasında şunları dile getirdi:

“Üç ay önce övünerek % 50 artırdık dedikleri asgari ücret açlık sınırı ile eşitlenmiş, yoksulluk sınırı 55 bin TL’ye dayanmış, kiralar uçmuş, enflasyon önlenemez yükselişe geçmiş, döviz tüm müdahalelere rağmen yükselişini sürdürmüş, emekli açlıktan ölüme terk edilmiş, sağlık sistemi iflas etmiş, eğitimde gerici politikalar hız kesmemiş, MESEM, ÇEDES projelerine hız verilmiş, demokratik hak ve özgürlükler kullanılamaz hale gelmiştir.

 İşçi sınıfının görece kullandığı sendikal hak ve özgürlükler baskı altına alınmış, iş cinayetleri artmış, kadınlar için güvensiz, gençler açısından geleceksizlik kaygıları büyüyerek devam etmiştir.

Siyonist İsrail'in Filistin halkına uyguladığı soykırımcı politikalar karşısında ekonomik ve ticari ilişkiler sürdürülmüştür. 

İşte bu koşullarda gidilen yerel seçimlerde saray rejimi, tek adam ve etrafındaki gerici güçler halktan iz bırakacak bir tokat yemiştir.

İşçilere ve emekçilere güvenmeyen siyasi anlayışların, burnundan kıl aldırmayanların dersler çıkaracağı, halktan öğreneceği bir seçim sonucu ortaya çıkmıştır.