Kimsenin bu konulara kayıtsız kalamayacağını kaydeden TDP Çorum İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Hidayet Mert, “Çünkü bugün bana, yarın sana’ diye bir deyim vardır. Acı haber kapımızı çalmadan önlem almak insani bir sorumluluktur. Her ne kadar devlet yetkililerimiz gereken çalışmaları yaparak suçluları cezalandırsa da toplum olarak gençlerimizin bu tip olaylara eğilimlerini engellemek vatandaşlardan önce toplumun mihenk yapısı ailelere düşmektedir” dedi.
Gençlerin geleceğimiz olduğunu vurgulayan Mert, “Sahip çıkılmayan, ilgilenilmeyen ve ailesel sorun yaşayan gençlerimiz ne yazıktır ki arkadaş ortamlarından bu illete alışarak uyuşturucu tacirlerinin eline düşmektedir. Her ne kadar devlet yetkililerimiz bu konu üzerinde hassasiyet ile çalışsa ve uyuşturucu tacirlerine göz açtırmasa da öncelikli önlem ve emniyet ailedir” diye konuştu.
Vatandaş-devlet kol kola girerek geleceğimiz olan gençlerimizin uyuşturucu tacirlerinin membası olmasına müsaade etmememiz gerektiğini belirten Emre Hidayet Mert, “Daha temiz gençlik daha temiz toplum öngörüsü ile geleceğimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü hasıl olan konu bu kadar basit bir konu değildir.
Sokağa düşen bu illetten edilen kazanç polisimize, askerimize ve devletimize kurşun olarak geri dönmektedir. Uyuşturucu PKK’nın bel kemiğidir, biz bu kemiği kıracağız!” şeklinde konuştu.
Çorum’da Emniyet Müdürlüğü tarafından bu konunun üzerine gidilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Mert, “Öncellikle uyuşturucu tacirlerine geçit veremeyen Çorum İl Emniyet Müdürü Sayın Mehmet Gülser ve ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz.
Memleketimiz her bir ferdi olan büyüklerimizi gençlerimize ve aile toplumuna sahip çıkılmasına ilgi ve alakayı dışarıda değil siz kıymetli büyüklerimizden gençlerimizin görmesi gerektiğini dile getirmek isterim. Var olsun devlet, yaşasın millet” ifadelerine yer verdi.