Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, "Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı, 24 Eylül’de yapılacak. Sınava; lise, ön lisans, lisans düzeyinde tarımsal alanda mezun kişiler katılabilecek" dedi.

Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınav Yönergesi'nin 15'inci maddesi hükmü doğrultusunda Gazi Üniversitesi Ölçme ve Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GAZİÖDM) işbirliğinde 24 Eylül 2022 tarihinde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı yapılacağı duyuruldu.

Sınav başvurularıyla ilgili duyuru ve ekleri Çorum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü web sayfasında duyurular bölümünde yayımlandı. 

Aday, https://tydbis.tarimorman.gov.tr/ adresi üzerinden “e-Devlet ile Giriş” butonundan e-Devlet şifresiyle giriş yaparak Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı başvurusu için formları doldurup sisteme kayıt olacaktır (Sistem kullanım kılavuzu https://tydbis.tarimorman.gov.tr/ internet adresinde yayımlanacak olup sistem bu tarihler arasında kullanıma açılacaktır.) Başvuru yapacak adayların ekte yer alan Sınav Başvuru ve işleyiş takvimi doğrultusunda gerekli işlemlerini tamamlamaları halinde il müdürlüğü ve bakanlıkça onay verilecek olup, sistem üzerinden onaylama aşaması tamamlanacak. Adaylar başvurusunun onaylanıp onaylanmadığını kontrol etmeli başvurusu reddedilmiş ise sistemde görebileceği red gerekçesine göre aynı süreler içerisinde işlem yapmalı. Bu suretle sınava başvurusu kabul edilmiş olan adaylar sınav ücretini yatırmak suretiyle sınava girmeye hak kazanabilecekler.