Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti esnasında Çorum Valiliği’nde, Vali Vekili Tamer Orhan’ın makamında Bakan Kirişci ile Çorum Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve Çorum İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ile tarımsal konular üzerine değerlendirmelerde bulundular.

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan’ın tarımsal konulardaki değerlendirmelerini dinledi. Ziraat Odası Başkanı Sayan, bu yıl çiftçi açısından iyi bir yıl olduğunu verimlerin kendilerini çok memnun ettiğini, fiyatlardaki istikrarın olumlu yansıdığını, TMO ve Tarım Kredinin ürün almasının piyasayı dengede tuttuğunu, bunun da çiftçileri memnun ettiğini ve bundan dolayı kendilerine çiftçiler adına teşekkür ettiğini belirtti. 

Birlik Başkanı Yılmaz Kaya, “geçtiğimiz günlerde düzenleme yapılan buzağılarda üreme paritesinin üreme aralığının yeniden güncellenmesi bizi ve hayvancılık yapan üreticilerimizi memnun etti” dedi. Bundan dolayı üretici birliği olarak önceliklerinin üreticilere hizmet olduğunu ve bilinçle yaptıkları çalışmaları anlattı.
Tarım ve Orman Bakanı Kirişci oda ve birlik başkanlarına ayrı ayrı teşekkür ederek, hükümet olarak hep üretenin yanında olmaya devam edeceklerini, üretimin kendileri için vazgeçilmez olduğunu, bu amaçla desteklemeyi arttırarak üreticinin yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.