Çorum Belediyesi Turgut Özal İşmerkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi, Çorum Barosu öncesi dönem başkanlarından Av. Mahmut Bayatlı katıldı.
Panele; Kırıkkale Milletvekili, Orta Anadolu Masası Koordinatörü Ahmet Önal, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar, Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Hanim Ergül, İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül, İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Yıldız Bek, belediye meclisi üyeleri, il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, gençlik kolları yöneticileri ile bazı vatandaşlar katıldı.

Havvanur Demirtaş’ın sunumunda düzenlenen panelde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış ve selamlama konuşmaları yapıldı.
Kırıkkale Milletvekili, Orta Anadolu Masası Koordinatörü Ahmet Önal, katılımcıları selamlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.
Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz ise, “Atatürk’ün gençlere duyduğu güvenin temelinde, gençlerin milli mücadelenin ilk dönemlerinden itibaren kendisine verdikleri destek bulunmaktadır. 
Dünya tarihinde bugüne kadar Gazi Mustafa Kemal Atatürk kadar devrimci bir lider yoktur. Tarihte hiçbir lider Atatürk kadar milletin gençliğine güvenmemiş, onun kadar gençlikle bütünleşmemiştir” diye konuştu.
Tokgöz, “Gençlerimiz de o günkü ruh ile ülkemizi çağdaş, uygar medeniyetler arasına getirmek için mücadele vermektedir ve bunda kararlıdır” ifadesini kullandı.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız da konuşmasında; “Gençlerimizin hiçbir zaman umutsuz olmaya hakkı yoktur.
Saray iktidarının neden olduğu Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomik krizini, adaletsizliğini, hukuksuzluğunu, işsizliğini, bitmek bilmeyen zamların ve zulümlerin arttığı günleri yaşıyoruz.
Ancak unutmayalım ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir ülkedir. Gençlerimizle, halkımızla aklın ve bilimin ışığında güçlü bir toplumsal dayanışma ile bu kötü günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.
Bu ülkeyi gençlerimize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinden taviz vermeden yarınları birlikte inşa edeceğiz” dedi.
Konuşmaların ardından bir sunum yapan Av. Mahmut Bayatlı, 19 Mayıs’ın tarihsel içeriği, Atatürk’ün Samsun’a çıkış nedeni, Amasya, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin amacı, anlamı hakkında bilgiler aktardı.