Evde tatlı yapmanın keyfini çıkarmak isteyenler için mükemmel bir seçenek: Ağlayan pasta! Hem göze hem damağa hitap eden bu çikolatalı lezzet, çikolata severlerin favorisi olacak.
Çikolatanın en lezzetli haliyle tanışmaya hazır mısınız? Ağlayan pasta, yoğun çikolata sosu ve nemli keki ile tatlı severlerin vazgeçilmezi. Bu tarifle evde ağlayan pasta yapmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.
Ağlayan pasta, çikolatalı tatlılar arasında özel bir yere sahip. Bu tarif ile adeta bir çikolata festivaline hazırlanın. Misafirleriniz bu enfes lezzeti unutamayacak.
MALZEMELER
Kek hamuru için:
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
1,5 su bardağı soğuk süt
Ara kısmı için:
2 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
Üst kısmı için:
1 paket çikolata sosu
40 gram bitter çikolata (ya da sütlü çikolata)
TARİF
Önce kek hamurunu hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz, sütü yağı ilave ediyoruz, kakao ilave ediyoruz, unu kabartma tozunu ekliyoruz.
Büyük boy yada orta boy borcamın altını yağlayıp harcı döküyoruz. 170 derece fırında 35.40 dakika pişiriyoruz. Bir kürdan yardımıyla içini kontrol ediyoruz. Pastaya kürdanı batırıyoruz, yapışmıyorsa pişmiştir.
İlk sıcaklığı çıkan pastaya kürdanla delikler açıyoruz, soğuk sütü üzerine gezdiriyoruz. Krem şantiyi iyice çırpıyoruz köpürtüyoruz, kıvam alana kadar çırpıyoruz.
Tamamen soğumuş pastanın üzerine eşit yayıyoruz pastayı dolaba kaldırıyoruz. Çikolata sosunu paketin üzerinde ki yazılı şekliyle hazırlıyoruz, kıvam alınca ocağı kapatıyoruz.
İçine çikolatayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolata sosa katmasanız da olur. Sosu soğumaya alıyoruz.
Tam soğuyan sosu eşit olarak pastanın üzerine döküyoruz.
Dolapta 4.5 saat dinlenmeye bırakıyoruz.