Çorum’da ikamet eden Mehmet Gündoğdu özel aracıyla Çorum’dan Delice istikametine seyir halindeyken Sungurlu girişinde aniden önüne çıkan köpeğe çarptı. Durumun öğrenilmesinin ardından Sungurlu Belediyesince görevli veteriner hekim ve ekipler durumu kritik olan köpeğe müdahalede bulunarak tedavisi için seferber oldular.

Sürücü köpeğin yanından ayrılmadı

Geçtiğimiz Cumartesi günü Sungurlu’da meydana gelen olayda Mehmet Gündoğdu seyir halindeyken aniden önüne çıkan köpeğe çarptı. Yaşanılan kaza sonrası Sungurlu Belediyesi veteriner hekime ve ekiplere haber veren Gündoğdu, köpeğin yaralı olduğunu ve müdahale edilmesi gerektiğini bildirdi. Gündoğdu, köpeğin yanından ayrılmayarak müdahale edecek ekipleri bekledi. Polis noktası yakınlarında meydana gelen kazada yaralanan köpeğe görevli polis memurları da aynı şekilde ilgi göstererek Gündoğdu’ya yardım etti.

Sungurlu Belediyesinde görevli Veteriner Hekim Aydın Bahtiyar, ilk müdahalesini yaptığı köpeğin durumunun krtik olması üzerine konuyu Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce’ye iletti. Köpeği yaşatmak için gerekli hassasiyeti gösteren Sungurlu Belediye Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce bir ekip görevlendirerek köpeğin Çorum’a gönderilmesi talimatını verdi.

Yaralı hayvan kurtarıldı

Kaza sonrası ağır yaralı olan köpeğin Çorum’da yapılan tedavisinde olumlu sonuçlar alındı. Tedavilerin sonucunda hayata tutunan köpeğin durumunun iyiye gittiği iki ayağında kırıklardan ötürü şuan için yürüyemediği ifade edildi. Kaza sonrası sürekli yetkilerden bilgi alan Mehmet Gündoğdu köpeğin iyileşme sürecinde de destek vereceğini ifade ederken, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner başta olmak üzere tüm yetkililere ve belediye personeline teşekkür etti.

Mehmet Gündoğdu; ‘’Sungurlu girişinde aniden önümüze çıkan köpeğe çarpmamak için çaba sarfetmemize rağmen maalesef çarptık. Aracımızı durdurarak hemen yaralı köpeğin yanına gittik. Polis ekipleride dubalarla yaralı köpeğe başka araçların çarpmaması için tedbir aldılar. Olay anında hemen Sungurlu Belediyesini arayarak durumu izah ettik. Belediyeden gelen ekipler sağolsunlar olay yerinde ilk müdahaleyi yaptılar. Köpeğin durumunun krtik olduğunu ifade ettiler. Bizde hassasiyet göstermeleri için ricada bulunduk. İçimizin rahat olmasını söyleyen Belediye görevlileri köpeği alarak ilk tedavisi için hemen götürdüler. Daha sonrasında Belediyeyi arayarak köpeğin durumunu sürekli takip ettik. Bize yapılan müdahaleleri ve ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını söylediler ve gerekirse ya Kırıkklale ya da Çorum tedavisi için göndereceklerini söylediler. Gece geç saatlerde bizi belediyeden arayarak köpeğin ilk tedavisini yaptıklarını ve ameliyatı için Çorum’a gönderdiklerini ifade ettiler. Bugünde durumunun iyi olduğunu iki ayağında kırıklar olduğunu öğrendik. İnşallah bir an önce düzelir. Gerekirse bizde köpeği sahiplenebileceğimizi söyledik. Sungurlu Belediyesi olarak kendilerininde sahiplenebileceklerini ifade ettiler. Çok mutlu olduk. Sungurlu Belediyesine bu hassasiyetinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in Sungurlu’da nasıl sevildiğini biliyoruz. Gerçekten bu sevgi boş değilmiş. Bütün görevlilerden Allah razı olsun’’ dedi