Çorum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu satıcılarına operasyon yaptı.
Vali Ahmet Kara, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen bir operasyon sonucu 10 kişinin yakalandığını, 6 kişinin çıkarıldıkları mahkeme sonucu tutuklanarak cezaevine konulduğunu bildirdi.
Vali Ahmet Kara'nın verdiği bilgiye göre; Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ilimiz Sungurlu İlçesinde “Torbacı” ve “Sokak Satıcıları” diye tabir edilen “Uyuşturucu Madde Ticareti Yapan” şahıslara yönelik yürüttükleri çalışmalar neticesinde;
Sungurlu İlçesi'nde ikamet eden T.B. isimli şahsın, oğlu N.B. ile birlikte Ankara ilinden aldığı uyuşturucu maddeleri Sungurlu İlçesi'ne getirerek satışa sundukları, bu uyuşturucu maddeleri ilçede bulunan kardeşi K.B. ile Ö.Ş. O.D. ve M.K. isimli şahısların aracılığıyla piyasaya sürdükleri bilgilerinin alınması üzerine Şüpheliler Emniyet ekipleri tarafından izlemeye alındı.
28 Nisan 2016 günü (dün) Çorum ve Ankara il merkezli olmak üzere eş zamanlı yapılan planlı operasyon kapsamında; Çorum Sungurlu İlçesi'nden şüpheliler T.B., K.B., İ.Y., S.T., O.D., M.K., S.A., H.B., E.D., Ankara ilinden şüpheli B.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Ö.Ş. ve M.K. isimli şüpheliler il dışında bulunmalarından dolayı yakalanamadı. Operasyon kapsamında şüphelilerden çok sayıda uyuşturucu madde yakalanırken, ayrıca ruhsatsız iki adet tüfeğe el konuldu.
Şüpheliler 28 Nisan 2016 günü Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk ediliken, K.B. Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı, diğer şüpheliler tutuklanmaları talebiyle Sungurlu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Burada yapılan sorgularından S.A., H.B. ve suça sürüklenen çocuk E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer şüpheliler T.B. , O.D., S.T. , B.Ö., İ.Y. ve M.K. tutuklanmaları üzerine Sungurlu Kapalı Cezaevine teslim edildi.