Çorum’un Sungurlu ilçesinde okul servis araçlarını denetlendi.
Yapılan denetimde, servis araçlarının Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uyup uymadığına bakıldı. Tek tek durulan durdurulan servislerde trafikte can güvenliği açısından oldukça öneme sahip olan, emniyet kemerinin sürücü ve öğrenciler tarafından takmadığı tespit edildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mesut Höçük, denetlenen her araçta teker teker sürücü ve öğrencilere emniyet kemerlerini taktırdıktan sonra servislerin hareket etmesine izin verdi.

Öğrencilere emniyet kemerinin faydalarını anlatan Höçük, öğrencilerden bundan sonra araca biner binmez kemerlerini takacakları ve evlerine ulaşıncaya kadar çıkartmayacakları konusunda söz aldı. Bazı öğrencilerin ise emniyet kemeri takmayı bilmemeleri ise herkesi şaşırttı.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİ ARACIN EN UZAK YERİNDE
Denetimde ayrıca servislerin yangın söndürme tüplerine dikkat edildi. Araçların çoğunluğunda yangın tüplerinin ulaşılması en zor yer olan bagajda ve sabitlenmiş şekilde olduğunu gören komisyon yangın söndürme tüplerini aracın içinde kolay erişilebilecek bir yere konulması ve öğrenci servislerine yolcu alınmaması konusunda şoförler uyarıldı.
Komisyon tarafından kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulanırken, kurallara uyanlara da teşekkür edildi.