Çorum’un Sungurlu Belediyesi Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Her ilçeye bir internet evi" projesi kapsamında Belediye Hizmet binası içerisinde oluşturulan internet evine öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor.
Türkiye'de internet kullanımını yaygınlaştırarak bilgi toplumunun temellerini atmayı hedefleyen Türk Telekom, 2007 yılında başlattığı proje ile her ilçeye bir internet evi açmak için çalışma başlatmış bu kapsamda Çorum Valisi Mustafa Toprak'ın açılışını yaptığı internet evi ilçe belediye binası alt katında düzenlenen törenle hizmete girmişti.
Her gün ortalama 80 ila 100 öğrencinin ziyaret ettiği internet evinin Türkiye genelinde düzenli ve seviyeli internet evleri arasında ilk sıralarda yer aldığı belirtiliyor.
Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya Belediye hizmet binası içerisinde yer alan internet evinde ödevlerini yapan öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğrencilerle dersleri hakkında konuşan Başkan Uzunkaya, eğitime verdikleri destekten de bahsederek her yıl başarılı öğrencilere laptop hediye ettiklerini söyledi. İnternetin yarar sağlayacağı gibi bazen de zararları olduğunu ifade eden Başkan Uzunkaya bu konuda öğrencileri uyardı.
İnternetin 21. yüzyılın olmazsa olmazlarından olduğunu ifade eden Başkan Uzunkaya, "İnterneti iyi amaçlar çerçevesinde kullanmalıyız. İnterneti yanlış kullandığımız takdirde başımıza büyük belalar alabiliriz" dedi.