Sungurlu Belediyesi Meclisi’nin 2021 yılı Ocak ayı ilk toplantısı Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılmış ve Sungurlu'ya yapılacak istihdam sağlayarak dışarıya göç vermesini büyük ölçüde önleyecek olan Cevheri mahallesinde yer alan toplam 4 bin 256 hektar tarım alanının ticaret, turizm konaklama gibi kullanıma açılması konusu 7 İYİ Partili ve 1 AK Partili üyenin evet oyu ile karara bağlanmıştı.

“OSMANCIK VE ÇORUM GİBİ SUNGURLU’DA BU YOLDAN YARARLANSIN”

Konuyla ilgili sessizliğini bozan Başkan Şahiner, Sungurlu’nun gelişmesi için Ankara çıkışı ve Çorum çıkışı Çavuş Köyü’ne kadar olan alanın ticari alana çevrilmesi için uğraştıklarını, amaçlarının ise günde 25-30 bin aracın geçtiği bu yola hediyelik eşya dükkanları, leblebiciler, konaklama tesisleri, kafeteryalar ve şovrumlar gibi işletmeler kurup, Osmancık ve Çorum gibi Sungurlu’nun da bu yoldan yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi.

“BU KARAR BİRİLERİNİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR ?”

Yeni işletmeler ve tesisler sayesinde işsizlik nedeniyle her yıl 1500 ile 2000 kişinin göç verdiği Sungurlu’da dışarıya göçün büyük ölçüde durdurulması aşikar olduğunu söyleyen Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir  Şahiner, “Osmancık ve Çorum bu yoldan yararlanıyor da Sungurlu neden yararlanmasın. Buralara kurulacak Ocaklı, Mavi Ocak, Baktat gibi tesisler sayesinde bir sürü işsiz gencimiz hem iş sahibi olacak, hem de Sungurlu’ya girdi sağlanacak. Bu neden birilerini rahatsız ediyor, anlamış değilim ” dedi.

Bu konuda acımasızca, yalan iftira haberlerle karalama yapılmaktadır diyen Başkan Şahiner, “Çorum çıkışında şahsımın da yeri vardır. Ak Parti önceki dönem İlçe Başkanı İlyas Özkan’ında yeri vardır. Yine Ak Parti Meclis Üyesi Gazi Uzan’ın da yeri vardır. Hatta ve hatta Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Kadir Kolcu ve İlyas Özkan’ında evi vardır. Bu iftiraları atan kişiler bunları görmüyor mu ?” diye sordu.

“BİZ SİYASETİ SUNGURLU’NUN MENFAATİ İÇİN KULLANIYORUZ”

Bizim gayemiz siyaset değil diyen Başkan Şahiner, “İleri ki zamanda Ak Parti Meclis Üyesi Gazi Uzan’da 50-100 kişiyi istihdam edecek bir işletme kurmak için izin istediğinde, Sungurlu’nun menfaati için evet demeye hazırız. Biz siyaseti Sungurlu’nun menfaati için kullanıyoruz” dedi.

“SUNGURLU’YA HAİNLİK YAPMA PEŞİNDELER”

Burada kanuna aykırı bir durum varsa ben bugün Sungurlu’yu terk etmeye hazırım diyen Başkan Şahiner, “Merak ediyorum acaba onlarda hazır mı? Lafa geldi mi Sungurluluyuz diyorlar ama Sungurlu’ya hainlik yapma peşindeler. Allah canımı sağ ettiği sürece bunlara pabuç bırakmayacağım. Sungurlu’yu her platformda savunmaya bu zaman kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğim” ifadelerini kullandı.