Osmancık Kızılırmak geçiş ıslah çalışmaları için 3.5 milyon TL ödenek ayrılıyor, projenin bu yıl tamamlanacağı açıklanıyor diyen Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, "Sungurlu Budaközü çayı ve Di çayı dereleri ise 7 yıldır ıslah edilmeyi bekliyor. Sungurlu'yu üvey evlat görmeye devam ediyorlar" dedi.

Başkan Şahiner, "Sungurlu’da yıllardan beri el vurulmayan Di çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ıslah çalışması için düğmeye basmıştı. 7 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına alınmayan dere ıslahı için halen çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Osmancık'a 3.5 milyon ödenek ayrılıyorda, yılan hikayesine dönen ve maalesef her konuda cezalandırılan Sungurlu'mun dere ıslahı neden yapılmıyor? diye soran Başkan Şahiner, "Burada olabilecek bir sel taşkında can veya mal kaybı yaşanırsa bunun hesabını kim verecek? Bu sene de kendi imkânlarımızla derelerimizin ıslah çalışmasını yaptık. Takdiri siz değerli kamuoyuna bırakıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sungurlununsesi