İşyerlerinin açılması, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda kısıtlamanın kaldırılması gibi adımların vatandaşın rehavete kapılmasına neden olduğu, bunun sonucunda ise Sungurlu’da son iki günde bugüne kadar olan vakalar kadar hastaya rastlandığı dile getirilmeye başlandı.

Normalleşme sürecine geçilmesiyle alışveriş merkezleri, işyerlerine dönüş, şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırılması gibi adımlar, toplum içinde de hareketliliğin artmasına ve korona vakalarının tırmanışa geçmesine neden oldu.

BAŞKAN ŞAHİNER UYARMIŞTI

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, 15 gün önce Sungurlu’da yapılan test sayısının yetersiz olduğunu savunmuştu. Vatandaşlarda Başkan Şahiner'in haklı olduğuna, test sayısının yetersizliğine değinerek, son birkaç gündür ortaya çıkan vakaların sayısının sözü edilenden daha fazla olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, bu konuda yetkilileri göreve davet etti.

SUNGURLU KORONA' DA YÜKSEK RİSKLİ BÖLGELER GURUBUNDA

Sağlık Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda faaliyete sunulan ‘‘Hayat Eve Sığar’’ uygulamasında Sungurlu yüksek risk gurubuna girdi. Uygulamaya giren vatandaşlar Sungurlu ilçesini kırmızı renkte ve ''Çok Yüksek Riskli Bölgedesiniz'' başlığı ile görünce şaşkınlık yaşadılar.

GÖZEN SUNGURLULARI UYARDI

Sungurlu Kaymakamı iken Balıkesir Vali Yardımcılığı görevine atanan Mitat Gözen, ‘Çok yüksek riskli bölgedesiniz’ görseliyle birlikte Sungurluları uyardı. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Gözen, “Sungurlulu hemşehrilerimize tedbirlere azami dikkat etme çağrısı yapıyorum. Lütfen bu olumsuz tabloyu değiştirmek üzere tedbirlere ve kurumların çağrılarına uyunuz. Temizlik+Maske+Mesafe..(TMM)” ifadelerini kullandı.