Çorum'un Sungurlu Belediyesi Şahiner, AK Parti Milletvekillerine, Budaközü ve Di çayı derelere neden ödenek ayrılıp, ıslah edilmediğini sordu.

Sungurlu’da yıllardan beri el vurulmayan Di çayı ve Budaközü çaylarında 2013 yılının Ocak ayında Ankara’dan Sungurlu'ya gelen DSİ 5. Bölge Müdürlüğü ekipleri ıslah çalışması için düğmeye basmış, 8 yıl geçmesine rağmen bir türlü yatırım programına alınmayan dere ıslahının halen çözüm beklediğini söyleyen Şahiner, “8 yıl önce ilçe merkezi Dere Islahı Projesi kapsamında Di Çayı'nın 5, Budaközü'nün 6 ve Akçay Deresi'nin ise 1.2 kilometrelik kısmı ıslah edilecek, ayrıca Di Çayına 1 adet sel kapanı ile 17 adet köprü yapılacaktı. Bu proje sayesinde Sungurlu sel baskınlarına karşı tamamen korunacaktı. Ancak 8 yıl geçmesine rağmen ıslah projesi hayata geçirilmedi” diye konuştu.

Budaközü ve Di çayı yakınında oturan vatandaşların, yaşanabilecek taşkınlara karşı tedirgin olduğunu vurgulayan Başkan Şahiner, “Son yaşanan yağışlarla birlikte çaylar taşma noktasına geldi. Bu bölgelerde oturan vatandaşlarımız yağmur suları nedeniyle diken üstünde oturuyor” şeklinde konuştu.

"AK Parti Çorum Milletvekilleri nasıl Osmancık’a verdikleri sözü tutup dereleri ıslah ediyorsa, Sungurlu’ya da verdikleri sözü tutmalarını istiyoruz" diyen Şahiner, "Aldığınız oyların hakkını verin. Sungurlu kuru vaatten sıkıldı. Allah korusun burada yaşanabilecek can veya mal kaybının hesabını veremezsiniz. Bu vebalden biran önce kurtulun” ifadelerini kullandı.