AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı’nın aklınca gündem değiştirmeye çalıştığını söyleyen İYİ Parti Sungurlu İlçe Başkanı Dursun Kanmış, “Başkan 7 yıldır dereleri bir türlü ıslah edemediniz diyor, sen köylere oyun grubu konulduğunu anlatıyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”

SİZİN YAPTIĞINIZ EN GÜZEL İŞ ‘AYRIMCILIKTIR’

Sungurlu’ya yapılan hizmetler, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz’ tarafından acil yapılması ve vatandaşın hizmetine sunulması gereken, vatandaşın ödediği vergiler ile yapılan hizmetlerdir diyen Kanmış, ”AKP iktidarı Türkiye genelinde kazanamadığı, kendinden olmayan İl ve İçe Belediyelerine ayrımcılık yapmakta, kişiye göre, partiye göre hizmet edip, kendinden olmayan Belediyelere ayrımcılık uygulamaktadır” dedi.

SUNGURLU’YU CEZALANDIRDIĞINI MIZI ZANNEDİYORSUNUZ?

AKP Sungurlu’da yerel seçimleri iki defa üst üste kaybettikten sonra Çorum’un en büyük ilçesi Sungurlu’yu cezalandırdığını mı zannediyor diyen Kanmış, “İlçemizde projesi onaylanıp, ihalesi biteli 7 yıl olan dere ıslahları neden yapılmadı? Başkanımız sana bunu soruyor, sen kalkmış köylere yapılan oyun gruplarını anlatıyorsun” dedi.

Kargı ve Bayat’a yapılması planlanan Millet Bahçeleri için 500 Bin TL ödenekler ayrılırken, bu ödeneklerden neden Sungurlu’ya yapılmadı? Kötü bir şey demiyoruz. Bunu karşısında el pençe durduğun Milletvekilleri ve İl Başkanına sor diyoruz”

Laçin’in su boruları yenilenirken biz Sungurlu İlçemizin alt yapı, kanalizasyon, içme suyu hatlarının İller bankası tarafından yapılması için Sungurlu Belediyesi Meclis Kararı alalı 1 yıl oldu. Belediye meclis üyelerine sorsan sana söylerlerdi diyen Kanmış, ”Sen bize diğer ilçelere yapılan yatırımların neden Sungurlu’ya yapılmadığını, Sungurlu’nun neden ötelendiğini söyle” şeklinde konuştu.

SİZ YALAN MAKİNASI MISINIZ ?

İYİ Parti Sungurlu Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner 7 yıldır gece gündüz ekibiyle çalışmalarını yürütmekte diyen Kanmış, “Sıcak asfalt, sati kaplama, asfalt, kilit parke, bordür, karo, yollar ve kaldırımlarla birlikte her mahalleye park, girilmedik sokak, cadde bırakmamış. Sungurlu’nun her mahallesine hizmet götürmüş olup, çalışmalarımıza da her türlü kısıtlamaya rağmen aynı şekilde şeffaf belediyecilik örneği sergileyerek devam edecektir” dedi.

ÖNCE SUNGURLU’NUN MÜCAVİR ALANLARI NEREDE ONU ÖĞREN!

Sungurlu ilçemizde yapılan hizmetleri sayarken Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner’in yaptığı hizmetleri çarpıtmak, karalamak, iftira atmak akıl bozukluğudur diyen Dursun Kanmış, “Yapılanları vatandaşa yanlış aktarmaktasın. Sen önce Sungurlu’nun mücavir alanlarının nereler olduğunu bir öğren. Başkan beyin ve belediye başkan yardımcılarımızın çalıştırdığı iş makinalarına ödediği ücreti ve döşenmiş olan su hattında kullanılan boruların AKP eski belediye meclis üyesi Osman Yelmenoğlu’ndan kendisinin para ile aldığını, AKP Belediye meclis üyelerine bir sor, öğren” diye konuştu.

KENDİ MECLİS ÜYEN TARLA DÜZLERKEN NEREDEYDİN ?

Kanmış, “Birde hep başkan beyin yapmış olduğu yere takılıp, diline tesbih yapacağına, Mavi Ocak ilerisinde Osmanlı Petrol yanında AKP Meclis üyen verimli tarım arazisinden toprak alıyor, tarla düzlüyor. Bir zahmet tek taraflı bakma. Şöyle 90 derece kendi etrafında bir dön görürsün. Yalan, yanlış açıklamalarla vatandaşı kandırma.”

CENAZE İŞLERİNDEN SORUMLU İLÇE BAŞKANI DEĞİLSİN!

İlçemizde daha bir sürü sorunlar varken yok fabrika gelmemiş, yok şu olmamış, aklınca gündem değiştirmeye çalışıyorsun diyen Kanmış, “Sen AKP iktidarının ilçe başkanısın, cenaze işlerinden sorumlu ilçe başkanı değilsin. İl başkanınla, milletvekilleriyle görüş ki o fabrikaların geleceği Organize Sanayinin elektrik sorunu, teşvik sorunu çöz. Tabi becerebilirsen. Ama senin neyine gerek, sana göre ortalık güllük gülistanlık, ne gereği var”

ESNAF, İŞÇİ, ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA, SEN BİHABERSİN

Pandemi süreci başlayalı kahvehaneler tam kapalı, lokantalar kapalı, paket servisi yapıyor, okullar kapalı, servis şoförleri perişan, evine aldığı günlük kazancı ile ekmek götüren insanlar perişan diyen Kanmış, “Tarım Kredi Kooperatifinden alınan sertifikalı tohum destekleri 2019 yılı ve 2020 yılı hiç ödenmedi. Çiftçinin sattığı ton başı prim parası Sayın Cumhurbaşkanı ton başı 23 kuruş açıklamasına rağmen il ve ilçe tarım müdürlüklerinden 10 kuruş üzerinden dosyalar teslim alınıyor. Çiftçi perişan AKP iktidarının yanlış tarım ve hayvancılık politikaları sayesinde küspe yem almış başını gidiyor, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza yok şu şekilde yapacaksın yok vidanjör bulunduracaksın, şehir dışında, köy dışında yapacaksın diye hayvancılığı bitirmeye çalışılan baskılar vatandaşı bıktırmış. 2020 Türkiye'mizde artık çektiği kredileri ödeyemez hale gelmiştir” dedi.