Yangın felaketinin başladığı ilk günden beri hükümet yetkililerinin birbirine tamamen tezat açıklamalarının vatandaşları çileden çıkarttığını ifade eden Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Bu millet sizi icraat yapın diye seçti. Siz boş laftan başka bir icraat yapmadınız. Ciğerlerimiz yanıyor, ormanlarımız gözlerimiz önünde küle dönüyor, vatandaşlarımız canını hiçe sayarak müdahale ediyor ama devletin yangına müdahale edecek uçağı yok. Bu yönetememenin tescilidir, devlet kendi derdine derman olamıyor demektir” dedi.

“BU GİDİŞ GİDİŞ DEĞİL. ÜLKEMİZ AKILLA YÖNETİLMELİ”

Şahiner, her karışı ormanlarla çevrili bir ülkede orman yangınları için 19 yıllık iktidarında tedbir almamış bir hükümetin öngörüsüz bir yönetim sergilediğini altını çizerek, “Vitesi boşa alınmış kamyon gibi şuursuzca yol alıyor güzel ülkem. Bu gidiş gidiş değil. Nerede, ne zaman, ne olacak kimse kestiremiyor. Artık bu ülkenin akılla yönetilme zamanı geldi” diye konuştu.

“ÇAY VAR İÇEN Mİ?

Başkan Şahiner, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yangın bölgesindeki vatandaşlara miting yaparmış gibi çay dağıtmasının tam bir akıl tutulması yarattığını belirtti.

Şahiner, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha öncede sel felaketi yaşanan bölgede çay dağıtımı yaptığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız, gittiği mitinglerde vatandaşlara çay dağıtıyor. Ama canı yanmış, evi yıkılmış, hayvanları telef olmuş, ormanları tedbirsizlik yüzünden, yani beceriksiz bir yönetim anlayışına sahip bir parti yüzünden küle dönmüş ülkemde, yaraları sarmak yerine otobüsten çay dağıtımı yapması hoş olmadı.

O çayları alıp, kabul edenlerde de suç var. Yangınla mücadele edenlere, cebinden bedelini ödeyerek su ve ayran dağıtan o genç bu yolda şehit oldu. O çayları alanlar ve dağıtanlar bunu hatırladınız mı?” dedi.

Bu yaraların bir an önce sarılarak vatandaşların uğradığı zararın derhal giderilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Şahiner, “Allah masumları korusun, Masum ve felaketzedeleri esirgesin. Tez zamanda bu yangın belasını sona erdirsin, inşallah” ifadelerini kullandı.