Başkan Şahiner mesajında şu ifadeleri dile getirdi:

“Toplumsal hayatımızda önemli bir müessese olan muhtarlık köklü geçmişiyle vatandaşın çaldığı ilk kapı olarak yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçası, devletimizin taşradaki gözü ve kulağıdır.

Muhtarlarımız, toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olmalarının yanında milletimizin ve devletimizin tüm kurumlarının temsilcileridirler. Seçildikleri yerlerde vatandaşın taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara aktarmanın yanı sıra asayiş, sağlık, eğitim gibi birçok alanda da hizmet veren muhtarlarımız kamu kurumları ile vatandaş arasında bir köprü konumundadırlar.

19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanması aynı zamanda devletimizin aziz milletimize bakışını da ortaya koymaktadır. Bu tarih, rengine ve diline bakılmaksızın devletin vatandaşlarımıza uzattığı şefkat elidir, kadimden gelen devlet-millet bütünleşmesidir. Bizler de muhtarlarımızı en yakın mesai arkadaşlarımız olarak görmekteyiz. İstişare ve fikir alışverişinde bulunarak Sungurlu’muzun sorunlarına çareler üretiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, kamu hizmetlerinin makul ve verimli bir şekilde sunulması adına, muhtarlarımızla işbirliği içerisinde birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle milletimiz ve devletimiz arasında köprü vazifesi gören, kamu hizmetlerinin etkin şekilde köylerimize ve mahallelerimize ulaşmasında önemli bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlar, başarılarının devamını dilerim.” dedi.