Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, geçen Ramazan Bayramı olduğu gibi bu bayramda da engelli bir vatandaşa akülü araba hediye ederek sevindirdi.
Akçakent Mahallesi’nde oturan Merve Karaman’a akülü arabasını teslim etmeye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte giden Başkan Şahiner, Merve Karaman ve ailesine bayram sürprizi yaptı. Başkan Şahiner’i karşısında gören ve mutluluklarını gizleyemeyen Karaman ailesi Başkan Şahiner’e teşekkür ederek, "Allah sizden ve Sungurlu Belediyesi’nden razı olsun. Bizleri okadar duygulandırdınız, Mervemizi o kadar mutlu ettiniz ki. Bizlere ve çocuğumuza en güzel bayram hediyesini verdiniz" dediler. Engelli Kardeşimiz Merve’de Başkan Şahiner’e ayrıca teşekkür ederek, "Başkanım bana bu bayramda en büyük hediyeyi verdiniz. Artık bende dışarıda rahatça gezebileceğim ve aileme bağlı kalmadan günlük yaşantıma devam edebileceğim. Her şey gönlünüzce olsun" dedi.
Yapılan konuşmalar karşısında duygulanan Şahiner; "Siz engelli vatandaşlarımızı hiç bir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Bedensel veya zihinsel engel, insanların kendi iradeleri dışında oluşan bir durumdur. Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor. Ülkemizde ki engelli bireyler, zaten maruz kaldıkları doğal engellerle mücadele ederken; diğer yandan sosyal hayatın, ekonomik ve siyasal ortamın eşit bireyleri olmanın mücadelesini veriyor. Diğerlerinden daha fazla mücadele etmek, daha fazla engeli aşmak zorunda kalıyor. Sosyal olanaklara erişimde sıkıntı yaşıyor. Tüm bunlara karşın Engellilerimiz toplumdan korumacılık istemiyor. Onlar, kendilerine fırsat eşitliği tanınmasını istiyor. Yaşamın her alanında aktif bir konumda olma arzuları var. Bizler, engellilere yönelik hizmetlerimizi onların beklentilerine göre şekillendirmeye çalışıyoruz. Sungurluda yaşayan Engellilerimizin, toplumsal hayatın üretken ve katılımcı bireyleri olarak yaşamlarını sürdürmeleri için gerekli ortamı yaratmayı arzuluyoruz” diye konuştu.