"Komşu illerin tüm yolları yapılırken, Çankırı bağlantı yolu neden genişletilmez?" diye soran Çorum İl Genel Meclisi İYİ Parti Sungurlu Üyesi Ercan Şahin, Yörüklü-Tuğlu gurup yolunun yapılmadığını, Suyun yok denecek kadar az olduğunu ayrıca yolun köstebek yuvası haline geldiğini anlatarak sulu tarımın ise yılan hikayesine döndüğünü vurguladı.

"KÖYLERİMİZ NE SUYA NE DE SULU TARIMA KAVUŞABİLDİ"
Yıllar önce Gelingüllü Barajından su gelecek denilmesine rağmen çalışma yapılmadığını, Kızılırmak'tan su getirerek sulu tarıma geçileceği hayallerinin ise gerçekleşmediğini belirten Şahin, "Aylardır dile getirmemize rağmen Gülderesi, Kaledere köylerimizde, ya da olmazsa olmazımız Sarıcalar Köyü'müze büyük bir gölet yapılacaktı nerede? 15-20 köyümüze can suyu olacaktı, tahıl ambarı olarak bilinen köylerimiz ne suya nede sulu tarıma kavuşabildi" şeklinde ifadede bulundu.
İl Genel Meclisi Üyesi Ercan Şahin yapığı açıklamada şunları dile getirdi: "Sözde Kavşut Köyü'ne bent kurulacak, Tokullu, Çayyaka, Hilalli Köyleri sulu tarıma kavuşacaktı? Bu insanlar yaparsa AKP yapar diyen siyasilerin günah keçisi mi? Gelip gidip müjdeler veren vekillerinizi götürün o insanların çilesini dertlerini dinlesinler, o yolları o köyleri görsünler. Bayat, İskilip bağlantı yolu olan, Karaçay'dan Tuğlu Köyü'ne kadar özellikle Yörüklü'den sonraki yollarımızdan geçsinler. Bu yollar neden yapılmıyor, neden savsaklanıyor? Köylülerimizin insanca yaşamaya hakkı yok mu?