Su sorunun çözümü için AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya’ya çağrıda bulunan Emre Hidayet Mert, 21. yüzyılda ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bir köyün su sıkıntısı yaşamasının kendisini derinden üzdüğünü kaydetti.

Hayati ihtiyaç olan suyun en büyük yaşam kaynağı olduğunun altını çizen Mert, “Bu sorun sadece iktidar yetkililerin omuzların da değildir bizler de bu sorunun çözüme kavuşması için canla başla mücadele edeceğiz” dedi.

TDP Gençlik Kolları Başkanı Emre Hidayet Mert, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Orda bir köy var uzakta, o köy bizim köyümüzdür. Gezmesek de, tozmasak da o köy bizim köyümüzdür.

Kıymetli hemşehrilerim; geçtiğimiz günlerde Türkiye Değişim Partisi Genel Sekreteri Şaban Ulutaş ve İl Yönetimimiz ile birlikte Sungurlu ilçemize bağlı Karakocalı Köyünü ziyaret ettik. Ziyaret sebebimiz ise köyün su sorunu yaşamasıydı.

Bizzat köye giderek, yerinde inceleme yaparak sorunu gözlemledik 21. yüzyılda ilçeye 10 kilometre uzaklıkta bir köyün su sıkıntı yaşaması, köy sakinlerinin mağdur olması bizi inanın derinden üzdü. Çünkü bizler toprağı saksıda, köylüyü sinemada tanımadık, içinden yaşayarak geldik.

Anadolu insanının varlığı ile varız. Hayati ihtiyaç olan su en büyük yaşam kaynağıdır. Bu sorun sadece iktidar yetkililerin omuzların da değildir bizler de bu sorunun çözüme kavuşması için canla başla mücadele etmeliyiz.

Bize düşen sorumluluk vatandaşın derdi ile dertlenmek ve bunu dile getirmektir. Umut ediyorum ki AK Parti Çorum Milletvekilimiz Sayın Av Oğuzhan Kaya bu sorunu çözüme kavuşturacaktır. Bizler kavgacı siyasetin neferleri değiliz. Hiç kimseyi bilmediği bir sorun yüzünden suçlayamayız.

Bize düşen görev vatandaşların her türlü sorunun acil çözüme kavuşturulmasıdır. Sayın vekilimiz gerekli çalışmayı başlatıp bir an önce vatandaşlarımızın sorununu çözüme kavuşturacağına canı gönülde inanıyor ve bekliyorum.”