Başkan Şahiner mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Manevi ve kültürel değerlerimize göre kutsal bir varlık olan kadınlarımız için Peygamber Efendimiz (S.A.V.), “Cennet anaların ayakları altındadır” buyurmuştur. Dolayısıyla hanımlarımızı koruyup kollamak ve onların daha huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir.

Dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş mücadeleler veren kadınlarımız, büyük bir özveri ve hassasiyetle dün olduğu gibi bugün de sağlıklı, mutlu ve güzelliklerle dolu gelişmiş bir toplum olmanın mihenk taşı olma özelliğini koruyarak ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımaktadır. Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakârlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Kara Fatma, Şerife Bacı, Onbaşı Halide Edip ve adı bilinmeyen nice kadınlarımız destan yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan, kalkınmasına dek yaptığı fedakârlıklar neticesinde kadınlarımıza, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce vermiştir.

Şunu hiçbir zaman unutmamalıyız ki; kadınları ihmal eden toplumlara asla insanlık baharı gelmeyecektir. Kadınların toplum içerisinde güçlerini ortaya koymaları sadece kendine değil, hem ailesine hem de yaşadığı topluma değer sağlayacak ve o milleti daha iyi bir yaşam düzeyine ulaştıracaktır. Biz bu dünyayı kadınların daha güzel yapacağına inanıyoruz. Kadına yapılan yatırımın, geleceğe yapılan yatırım olduğunu düşünüyoruz.

Bu düşünceler ile tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor. Dünyada ve ülkemizde kadın erkek tüm insanlar için barış, eşitlik, adalet ve özgürlüklerin gelişmesine katkı sağlamasını dilerim.”