Şahiner mesajında,”Kadın bizde sadece ana, eş ve yahut kız kardeş değildir. Kadın bizde candır, canandır. Kadın bizde ahlaktır, edeptir, ölçüdür, töredir, terbiyedir. Kadın bizde izzettir, lütuftur, şereftir, onurdur, haysiyettir. Kadın bizde özdür. Kadın, bizde irfandır. Kadın bizde kahramandır, cesarettir, yürektir. Kadın bizde Nene Hatun’dur, Kara Fatma’dır, Şerife Bacı’dır. Ve kadın bizde toplumdur, toplumun ta kendisidir.

Kadınlarımız milletimizi geleceğe taşıyan evlatlarımızı yetiştirdikleri gibi, siyaset, ekonomi, iş hayatı ve pek çok alanda çok önemli görevler üstlenmektedirler.

Kadınlarımız, iş hayatında, siyasette ve sosyal hayatta ağırlıklarını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişmişlik düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve ülkemizin geleceği açısından umutlarımız artıyor.

Bu duygularla ülkemizde kadınların şiddete maruz kalan değil başarı hikâyelerinin anlatılması temennisi ile tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi