Kanmış, ”AKP’nin İlçe Başkanı şunu beyan ediyor; Bizim parti kararımız, grup kararımız falan filan. Şimdi tek tek soracağım iddia ettiği ve ret edilen maddeler. Siz Sungurlu’ya ve Sungurlu halkına iyilik mi yaptınız ? kötülük mü ?” dedi.
Kanmış açıklamasına şöyle devam etti; Sungurlu Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında gündem maddesi olup ret edilen belediyenin ihtiyaç duyulan itfaiye, halk otobüsü, ilaçlama, solüsyon uygulama, dezenfekte uygulama araçları. Şimdi açıkla bakalım Sungurlu Belediyesi İtfaiye amirliğindeki eski Fatih kamyon kaç model ve yerine alınacak itfaiye aracını başkan kendine mi yoksa Sungurlu’ya mı alıyor ?

BU MU SİZİN GRUP KARARINIZ ?
Sungurlu Belediyesi olarak yazın vektör üreme, ilaçlama, temizlik, dezenfekte de kullanılan araçların alınmasına ret vermek, teslim edilmesi an meselesi olan Sungurlu ceza infaz evine gelecek personel ve eğitim için ilçemizdeki okullara gelecek öğrencilerimiz ilçeye ulaşımını sağlayacak esnafa katkısı olacak gereken halk otobüslerine ret vermek. Bu mu sizin grup kararınız ?
Sungurlu Belediyesi olarak Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner, esnaflıktan gelen birisi olarak her zaman Sungurlu esnafının yanında olmuş, dünya genelinde olan covid-19 virüs nedeni ile Sungurlu ilçe umumi hıfzıssıhha kararı gereği Perşembe ve Cumartesi pazarlarının kapatılma kararından sonra bunu fırsata çevirmeye çalışanlar, muhtelif gıda, temizlik malzemesi, sebze, meyve satışı yapan manav marketlerde etiket bulundurmayanlara gerekli kanunu denetim ve işlemler yapılmış olup, bu çalışmalar yapılırken zabıta müdürlüğümüz gerekli uyarıları yapıp, karşı çıkan, kurallara uymayanlar zabıta müdürlüğümüz ekiplerine görevini yaptırmamaya çalışan, engel olanlar hakkında gerekli işlem yapılıp, savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Belediye başkanımız kimseye git şurada olay olsun, bu olsun dememiştir. 657 devlet memuru olan Zabıta müdürümüz ve zabıta personellerimiz görevini yapmıştır. Kasıtlı olarak değil, halkımızın daha rahat, ucuz, temiz hijyen kurallarına uygun alışveriş yapabilmesi için çalışmalar yapılmıştır.

“BUNUN ADI ADAM ÇIKARTMAK DEĞİLDİR, ÇALIŞACAĞI EKİBİ KURMAKTIR”
Ayrıca Mart 2019 Belediye seçimlerinde Sungurlu halkı Belediye Başkanı olarak Abdulkadir Şahiner’i seçmiştir. Başarılı çalışmalar yapmak için çalışma arkadaşlarını seçmek, değiştirmek, görevlendirmek yetkisi kendisindedir. Bunun adı adam çıkartmak, sürmek değildir. Çalışacağı ekibi kurmaktır.
Ayrıca seçim öncesi Kentpark projemiz için başkan beyin kendi arazisinden ücretsiz Sungurlu için bedava verdiği topraktır, arazi düzeltmek değildir.
Siyasi ve seçim çalışmaları 31 Mart 2019 seçimlerinde bitmiştir. Sungurlu halkı 5 yıl Sungurlu’yu yönetip, 2019 yılında tekrar aday olan İYİ Parti Belediye Başkan adayımız Abdulkadir Şahiner’i tekrar seçmiş, bir 5 yıl daha görev vermiştir.

“HATIRLIYORSUNUZ AMA İŞİNİZE GELMİYOR”
Esnaf dükkan önüne araç çekmeye gelince; 1994 yılından 2004 yılına yani AKP olarak sizin görevde olup, şimdi parti politikanız olduğu gibi halk otobüslerini sattığınız zaman orası Otobüs Hareket Amirliği otobüs durağı idi. Bütün otobüsler o boşlukta duruyordu. Tabi bunları hatırlayabilirsen.
Başkan bırakın meyve veren ağacı taşlamayı, öğrenmek istediğin bir şey varsa gel sor öğren. Sungurlumuza yapılacak olan hizmetlere engel olmak, yalan yanlış beyanlarda bulunmak, memlekete bir şey kazandırmaz, esnafa bir şey kazandırmaz.

“SİZ SEÇİMİ KAYBETTİNİZ, ARTIK HAZMEDİN”
Milletin menfaatini düşünmek bu mudur? Bırakın bu işleri de eteğinizdeki taşı dökün. Şunu kabul edin. Sungurlu seçimi yaptı ve Adbulkadir Şahiner’i seçti. Siz seçimi kaybettiniz. Artık hazmedin. Bundan sonra Sungurlumuz için yapılacak projelere çalışmalara engel olma yerine, katkı sunun.
Memleketi bu kadar düşünen çalışan bir belediye başkanı varken, konuları saptırıp vatandaşa takla atmak yerine, gidin takla atacaksanız İktidar Partisi sizsiniz projesi biten ilçemizdeki derelerin ıslah çalışmalarını başlatın. Gidin Kırankışla barajını tamamlatın. İş-kur’dan ilçemize verilen diğer belediyelere verildiği gibi Sungurlu Belediyesi’ne de 100 kişi, 150 kişi çıkarttırın. Bu 150 kişilik listeyi de siz verin. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, 150 kişi Sungurlu Belediyesinde İş-kur üzerinden istihdam edilsin. Yüreğiniz yetiyorsa görelim bakalım AKP olarak Sungurlu’yu ne kadar seviyorsunuz buyurun hodri meydan.