Zam yağmurlarının vatandaşın alım gücünü iyice düşürdüğünü söyleyen Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, “İnsanlar artık kirasını ödemek için kombisini, evine ekmek götürebilmek için ise ceketini satar hale geldi” dedi.

ARABANIN FRENİ PATLADI

Şahiner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Her gün her şeye zam geliyor ve gelen zamlar artık milleti çıldırtır hale geldi. Hemen hemen her ürüne günübirlik gelen zamlar insanları çileden çıkarıyor. Vatandaş raflardaki ürünlerin fiyatına yetişemediği gibi yaşam mücadelesi veriyor.

Zam bu milletin artık kaderi haline geldi. Yerli yersiz her şeye zam gelmesi insanları bıktırdı. Nereye gidiyoruz bilmiyoruz. Gerçekten söylüyorlar ya freni patlamış bir arabanın içinde gidiyoruz diye. Gidiyoruz ama hepimiz manzarayı seyrediyoruz. Ama freninin patladığının hiç kimse farkında değil.

HALK AÇ, MİLLET PERİŞAN, KÖYLÜ SEFİL, ESNAF REZİL

Halkımızın gündeminde geçim var. Halk kredi kartını, tüketici kredisi borcunu ödeyemiyor. Çekini, senedini ödeyemeyen esnafımız borcunu ödeyemiyor. İnsanlarımız çok zor durumda. İnsanlar borçlarına takla attırarak ödemeye çalışıyor. Bunları görmek istemeyen bir iktidar var.

Halkımız aç, milletimiz perişan, köylümüz sefil, esnafımız ise rezil durumda ama çıkmış ‘şükredin, sabredin’ diyor. Bu millet size 20 yıldır sabrediyor.

Kış gerçekten çok zor geçecek.

Bu iktidar halktan koptu. İktidar artık ülkeyi yönetmediğini görmezden geliyor. Ülkenin gerçeklerinden kopuk bir iktidar var. Sarayda yaşayanlar halkın gerçek sıkıntılarını inanın bilmiyorlar. Millet artık bunlara güvenmiyor ve kurulan bu saltanat çok yakında yıkılacak.”