Sungurlu İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Ercan Şahin, ilçeye bağlı Asayiş Köyü’nde köylülerin taşıma suyla hayatlarını sürdürmeye çalıştığını ifade etti.

Asayiş köyünde yaşayan köylüler, köylerinde su olmadığı için taşıma suyla hayatlarını sürdürmeye çalışıyor diyen Ercan Şahin, “Hayvancılıkla geçimlerini sağlayan köyde vatandaşlar yıllardır su sıkıntısı çekiyorlar. Köylüler, köylerinde bugüne kadar hiç su akmadığını belirtiyor ve kullanma ve içme suyu ihtiyaçlarını 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çayan köyündeki çeşmelerden traktörlerine yükleyip, tankerlerle karşılıyor” dedi.

“TATLIYI BIRAK ACI SUYA RAZILAR”

Geçen yıl ulusal basında da bu köyün ‘Sungurlu'da yarım asırlık susuzluk’ başlığı altında haber yapıldığını, üzerinden bir yıl geçmesine rağmen halen köylünün su sıkıntısı çektiğini dile getiren Ercan Şahin, “Asayiş köyümüz gibi Sungurlu’da birçok köyümüzde vatandaşlarımız su sıkıntısı çekiyor. İki kilometrelik yerden bir suyu getiremediler. Burada ki köylüler bırakın tatlı suyu acı suya bile razılar” dedi.

İl Genel Meclisi toplantısında köylerin su sıkıntısını dile getirdiğini söyleyen Şahin, “Acil komisyon kurulup köylerimiz su sıkıntısı giderilmesi için soru önergesi verdim. Ama ne yazık ki AKP ve MHP üyelerinin oylarıyla reddedildi” dedi.

21'inci yüzyılda köylülerin içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını taşıma suyla temin etmek zorunda kaldıklarını belirterek bunun bir insanlık ayıbı olduğunu söyleyen Şahin, ”Bölge halkımız geçimlerini hayvancılıkla sağlayıp ülke ekonomimize destek oluyor. Kendileri gibi hayvanlarına da su bulamadıkları için artık hayvanlarını satmak zorunda kalıyorlar" diye konuştu.