İYİ Parti Sungurlu İlçe Başkanı Dursun Kanmış, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu'nun geçen yıl Temmuz ayında Çorum'da yapmış olduğu basın toplantısında ‘Sungurlu'ya yapılacak bazı spor yatırımlarını ikilem içinde kaldık, Çorum'a kaydırdık’ diyeli gerekli tepki verildiğinde Sungurlu'ya gelip 'Spor Bakan yardımcısını arayıp şöyle yapacağız böyle yapacağız diyeli tam bir yıldan fazla oldu. Var mı bir icraat yok. Bunların çabıtı yalan, hani derlerya boş teneke çok ses çıkartır’ bunların ki de o hesap' dedi.

İKİ DÖNEM YEDİNİZ TOKATI

2 dönemdir Sungurlu halkı size gereken cevabı verdi ve sandıkta tokadı vurdu diyen Kanmış, “İki dönem kaybettiğin yeri kazanmayı hayal etmek ancak seçimler yanaştığında akıllarına gelir. Daha çok gelir gidersiniz.

Neymiş ilk önce Cumhurbaşkanı seçimini kazanıp daha sonra Sungurlu Belediyediyesini geri alacakmış, Belediyeye bayrak dikecekmiş. Seçim sandıkta milletin oyu ile kazanılır” diye konuştu.

SÖYLEDİKLERİ YALANLARLA GİDECEKLER

Akıllarına düştükce oy ambarı gördükleri Sungurlu'ya gelip, yalanlar söylemeyi, sonra söylediklerine halkın inanmalarını beklemelerine alışmış bunlar diyen Kankış, “Seçim takvimi yaklaşıp, tutuşmaya başlayınca Bakanları Sungurlu'ya getirirler. Ama nafile. Geldiler yalanlarla, gidecekler yine söyledikleri yalanlarla inşallah” dedi.

SİZ ÖNCE DÜRÜST OLUN

Kanmış, “İŞ-KUR’dan Çorum ve ilçe beledilerine işçi gönderirken Sungurlu Belediyesine Mobing uygulamayın. Nasıl diğer ilçelere 100 kişi 120 kişi veriyorsanız Çorum'un en büyük ilçesi olan Sungurlu'ya da verin. İhalesi biteli 7 yıl olan dereleri ıslah ettirin. Susuzluk çeken köylerimizin Su sorunlarını çözün grup yollarını yapın. ‘Sungurlu halkı bırakın sizden hizmet beklemeyi yapılacak olan hizmetlere engel olmayın yeter’ diyor.

BU ÜLKEDE DEMOKRASİ VAR

Bu ülkede demokrasi var diyen Kanmış, “Sungurlu halkı demokratik seçimini yapmış, AKP’yi sandığa gömmüş. İYİ Parti Belediye Başkan adayı olan Abdulkadir Şahiner’i seçmiştir. Bak neymiş, AKP olmadan da hizmet yapılıyormuş öyle değil mi?”