İlk defa üniversiteli olan öğrenciler, çok mutlu olduklarını dile getirdi. Öğrenciler, sabah saatlerinde okula gelerek yemekhane de kahvaltı yaptı. Daha sonra sınıflara geçen 120 öğrenci 3 saat ders işledi. Çeşitli yarışmalar ve oyunlar oynayan öğrenciler, daha sonra ağaç dikme etkinliğine katıldı.

Böyle bir program organize edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden engelli öğrenciler, bu duruma imkan tanıyan ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Sungurlu kaymakamı Fatih Görmüş burada yaptığı konuşmada, “Ben bugün duygusal hissediyorum. Sizlerin gelişmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. İçinde bulunduğunuz bu gereksinim kişisel gelişiminiz engel olacak bir durum yok. Sizlerde birer üniversiteli olursunuz. Bu güzel programı düzenledikleri için Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen törene Sungurlu İlçe Kaymakamı Fatih Görmüş, Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetci, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Aktaş, Sungurlu Gençlik Merkezi Müdürü Mahmut Esat Buğdaylı, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Buğra Bağcı, Bölükbaşıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü hakan Topallı, öğretim görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.