Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kör, "2020-2021 eğitim-öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından açıklanan kontenjanların doluluk oranları incelendiğinde, Sungurlu Meslek Yüksekokulu programları neredeyse %100 yakın doluluk oranına ulaştığı görülmektedir ve bu Yüksekokulumuz için gurur verici bir tablodur" dedi.
Hakan Kör, açıklamalarını şöyle sürdürdü;

"Yüksekokulumuz yeni dönemde yaklaşık 1200 öğrenci, 24 akademik, 9 idari personel ve 9 yardımcı personel ile öğretim faaliyetlerini sürdürecektir. Yüksekokulumuzun mevcut programlarına bakıldığında, konsept olarak sağlık ve sağlık bilişimi alanlarına yöneldiği görülmektedir. Önümüzdeki süreçte Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün desteği ile sağlık ve sağlık bilişimi alanında istihdam odaklı yeni programların açılması planlanmaktadır.

Yüksekokulumuzun sahip olduğu akademik gücün ve bilginin ilçemizin gelişimine ciddi katkılar sunması için çalışmalarımız devam etmektedir. Yüksekokulumuz fiziksel olanaklar bakımında neredeyse Ülkemizde başka bir meslek yüksekokulunda bulunmayan bir kampüse sahiptir. Diğer taraftan Yüksekokulumuzda alanına hakim ve akademik olarak güçlü 24 akademik personel yer almaktadır. Akademik personelimiz sadece ders vermiyor çeşitli araştırmalar ile akademik çalışmalarına devam ediyorlar ayrıca çeşitli ulusal ve uluslararası konferanslara katılıyorlar. Okulumuzda kaliteli bir akademik kadronun olması öğrencilerimizin okulumuzu tercih etmesinde, iyi bir eğitim alması ve mezunların niteliği anlamında oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. Yeni kampüsün Yüksekokulumuzun gelişimi ve büyümesine ciddi katkılar sağlayacaktır.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından ilçemizde yaptırılan 350 kişilik kız yurdu hem kapasite hem yüksekokul kampüsüne yakınlığıyla öğrencilerimizin ulaşım ve barınma problemini çözmüştür. Ayrıca ilçe merkezinde, yaklaşık 2 km uzaklıkta 150 kişilik KYK erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır. Yüksekokulumuzda aktif olarak 6 bölümde, 7 program ile öğrenci alımı devam etmekte olup 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre doluluk oranlarımız tablo 1’de verilmiştir. Tabloda görüldüğü gibi 1 program hariç tüm programlar tamamen dolmuştur. Bu gurur verici tablo için Yüksekokul olarak çok mutluyuz. Yüksekokulumuz programlarını kazanan öğrencilerimize aramıza hoşgeldiniz diyerek, başarının katlanarak devam etmesini diliyoruz."