ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ
Çorum'da bir apartman dairesinin zemin katında eşinden ve çocuklarından ayrı yaşayan emekli öğretmen, evinin mutfağında şüpheli bir halde ölü bulundu.
Bir süredir Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören Metin Gökçen'in (62) cansız bedenine sağlık ekiplerinin dikkati sonucu ulaşıldı.
Yüzde 80 oranında şizofreni hastası olduğu öğrenilen Gökçen'in, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne 4 gündür gitmemesinden şüphelenen sağlık ekipleri, kendisine telefonla ulaşmaya çalıştı.
Yaşlı adamın telefona cevap vermemesi üzerine sağlık ekipleri bu kez, Gökçen'in Bahçelievler Mahallesi Bahabey Caddesi Kaleli Apartmanı No:37/2 adresindeki evine gitti. Kapıyı defalarca çalmalarına rağmen cevap alamayan sağlık ekipleri hemen durumu apartman yöneticisine bildirdi.
Elektrik panosu üzerinde bulunan yedek anahtarla Gökçen'in evine giren sağlık ekipleri ve apartman yöneticisi, yaşlı adamın cansız bedeniyle karşılaştı.
Gökçen'i evinin mutfağındaki koltukta yüzü kanlar içerisinde bulan sağlık ekipleri, durumu hemen polis ekiplerine bildirildi.
Olay yerine gelen polis ekipleri ise, yaşlı adamın evinde inceleme başlattı. Evin tuvaletinde de kan izlerine rastlayan olay yeri inceleme ekipleri, yaşlı adamın komşuları ve sağlık ekiplerinin ifadesine başvurdu.
Komşuları Gökçen'i en son 4 gün önce gördüklerini, kimseye zararı olmayan, kendi halinde bir kişi olduğunu belirtirken, sağlık ekipleri ise biri öğretmen diğeri mühendis iki çocuk babası olan Gökçen'in; haftanın 5 günü Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gördüğünü, eşi ve çocuklarından ayı yaşadığını ve yüzde 80 oranında şizofreni teşhisiyle raporlu olduğu söylediler.
Metin Gökçen'in cenazesi, savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.