2021 Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile 3 bin 70 hakim ve savcının görev yerleri değişti.

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Emrah Özge Yelken Aksaray Cumhuriyet Başsavcı vekilliğine atanırken, Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şevket Kuyruk ise Kozan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

Hakim Berna Boyrazoğlu Yelken Aksaray Hakimliğine, Hakim Murat Koşan İstanbul Hakimliğine, Hakim Şaziye Burcu Koşan İstanbul Hakimliğine, Hakim Nigar Hilal Bayram Polat Çerkezköy Hakimliğine ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çetiner Siirt Cumhuriyet Savcılığına atandı.

YENİ BAŞSAVCI MEHMET ÇEPNİ OLDU

Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni Sungurlu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Kırıkkale Hakimi Murat Cirit Sungurlu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, Kırıkkale Hakimi Ece Nur Gürlek Cirit Sungurlu Hakimliğine ve Erzincan Cumhuriyet Savcısı Ömer Erbiz ise Sungurlu Cumhuriyet Savcılığına atandı.

MEHMET ÇEPNİ KİMDİR?

Aslen Trabzonlu olan Başsavcı Mehmet Çepni, ilk ve orta öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 2009 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla Hatay Reyhanlı, Ordu Gürgentepe ilçeleri ile Erzurum merkez de Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Mehmet Çepni, Hakimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) 2019 yılı ana kararnamesiyle de Bozüyük Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı.