Akpınar Köyü’nün eski muhtarı Cengiz Yetişoğlu, turşu yapımında kullanılan tüm malzeme ve hammaddeleri kendisi üretiyor. Köyde çeşitli sebze ve meyvelerden organik turşu üretimi yapan Yetişoğlu, ev yapımı turşunun sağlık açısından önemine dikkati çekiyor.
Lahanadan kornişona, fasulyeden havuca, karnabahardan patlıcana, biberden kavuna birçok çeşidiyle kış sofralarının vazgeçilmezi olan turşu, soğuk algınlığına karşı koruyucu özelliğinin yanı sıra bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle de bolca tüketilen bir gıda.

Turşuyu oluşturan sebze ve meyveler bağışıklık sistemini kuvvetlendiren birçok vitamin, mineral ve antioksidanları içeriyor.
Kan şekerini dengeleyen, sporcularda krampları azaltan turşunun kansere karşı korucuyu olduğu uzmanlar tarafından dile getiriliyor.
Ev yapımı doğal turşu aynı zamanda metabolizmayı hızlandırıyor, zayıflatıyor. Kalp damar hastalıklarına karşı koruculuğuyla da bilinen turşu, özellikle sonbahar ve kış dönemlerinde yüksek düzeyde tercih ediliyor.