Sungurlu’da bugün sadece 40’ın üzerinde pozitif vakanın olduğunu söyleyen Başkan Şahiner, yarın ise bu kişilerin aileleriyle birlikte test yapıldığında sayının artacağını, gün geçtikçe Sungurlu’da corona virüs vakalarının korkutucu derece arttığını söyledi.

BUNUN NERESİ BAŞARI ?
Biz 2 ay önce giden Boğazkale Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam vekili ile İlçe Sağlık Müdürünü uyardık diyen Başkan Şahiner, “Gelen vatandaşlarımıza test yapılsın. Sizler karşılayamıyorsanız biz Belediye olarak karşılayalım dedik. O zaman bize cevap olarak sağlıktaki başarıdan bahsettiler. Şuan Sungurlu’da 2 bine yakın hasta izole durumunda. Bunun neresi başarı ?” diye konuştu.
Gelinen durum maalesef ki kontrol edilebilirlik aşamasını geçtiğini söyleyen Başkan Şahiner, bunun tek sorumlusunun İlçe Sağlık Müdürlüğü görevine bilgisiz, tecrübesiz bir insanın atanması olduğunu ifade etti.

SUNGURLU’NUN KADERİYLE KİMSEYİ OYNATMAM !
Hasta insanlara bile tahlil yapmayıp, evine yolluyorlar diyen Başkan Şahiner, “Bu müdür denen şahıs test ve aşı için İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne giden hemşehrilerimizi azarladığı yetmiyor, korona virüs sürecinde canla, başla çalışan kendi personelini bile azarlıyor. Kendi personeli bile canında bezmiş durumda. Sungurlu’yu, köylerini ve insanlarını bilen tecrübeli ve yetkili doktorlarımız varken, siyaset ile bu göreve atanan böyle insanların müdürlük koltuğuna oturtturulması akla ve mantığa sığmıyor. Sungurlu’nun kaderi meslek terbiyesinden yoksun, yöneticilik kapasitesi olmayan, telefonlarımızı bile açmaya tenezzül etmeyen insanların elinde olmamalı” diye konuştu.
Yetkilileri göreve çağıran Başkan Şahiner, “Sungurlu’nun kaderiyle kimseyi oynatmam. Gereğini yapıyorsanız yapın! Yapmıyorsanız ben gerekli yerlere gereğinin yapılması konusunda girişimde bulunacağım” ifadelerini kullandı