Sungurlu Belediyesi Veteriner Hekimi Aydın Bahtiyar, ihbarın verildiği adrese gittiğinde zehirlenmiş ve aç bırakılmış köpeğin 2 yavrusunu dünyaya getirdiğini diğerlerini doğuramamış olduğunu gördü.

Köpeğin durumu hakkında bilgi verilen Başkan Yardımcısı Sakine Sarıyüce, Çorum Belediyesi ile irtibata geçerek köpeği sezaryen ve tedavi olması için Çorum'a gönderdi.

Çorum Belediyesi Veterinere İşleri Müdürlüğü'ne getirilen köpek hemen sezeryana alındı. Fakat ilk doğan yavrular hayata tutunamadı.

Zehirlenen köpeğin tedavi süreci hakkında bilgi veren Sarıyüce, "Böylesine anlamlı bir günde bu kadar vahim bir durumla karşılaşmak bizi derinden üzdü. Her canlının yaşama hakkı vardır.Hiçkimse hiçbir canlının yaşamını sonlandırma hakkını kendinde bulamaz. Veteriner hekimimiz Aydın bey acılı anneye müdahale etti. Ama burda ki imkanlarımız yeterli olmadığı için Çorum'a göndermek zorunda kaldık.

Yolda iki yavrumuz daha doğdu maalesef bu yavruları kaybettik. Diğer dokuz yavrumuzun ve annemizin durumu iyi şükürler olsun. Tedavileri tamamlanınca tekrar anne ve yavrularımızı alacağız. Bu vicdansızlığı yapanları kınıyoruz ve Allah'a havale ediyoruz. Böyle anlamlı bir günde bir anneyi yavrularına kavuşturmak benim en güzel anneler günü hediyem oldu" dedi.