Sungurlu Adliyesi tarafından oluşturulan ve önceki yıllarda da fidan dikimleri yapılan Adalet Ormanına Çorum Orman İşletme Müdürlüğünden temin edilen 300 adet sedir çamı dikilerek toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim etkinliğine Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Murat Çirit, Sungurlu Belediye Başkan yardımcısı Mükremin Dağaşan, Sungurlu Adliyesinde görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Alaca Adliyesinde görevli Hakim ve Cumhuriyet Savcıları, Denetimli Serbestlik Müdürü Mesut Öztürk, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Nami Kars, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Çam, İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetci, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, Kızılay Sungurlu Temsilcisi İbrahim Çırakoğlu, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Seyfi Keyvanoğlu, Hitit Üniversitesi MYO Müdürü Buğra Bağcı, Gençlik Merkezi Müdürü Esat Bağcı, Tapu Kadastro Müdürü Ergün Karakuloğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Aktaş, Sungurlu Mal Müdürü Ahmet Kızılarslan, Adliye ve Denetimli Serbestlik personeli katıldı.

Sungurlu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Çepni yaptığı konuşmada; “ Doğamız, çevremiz, havamız kirleniyor, en önemlisi su kaynaklarımız azalıyor, bunlarla mücadele etmenin en önemlisi fidan dikimi yapmak, Sungurlu Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün organizasyonuyla bugün fidan dikim etkinliği gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde ülkemizin değişik yörelerinde birçok orman yangınları meydana geldi, biz de elimizden geldiğince fidan dikimi yaparak ormanlarımızın artırılmasına gayret ediyoruz, fidan dikimi sonrasında fidanların bakımı da dikim kadar önem arz etmektedir. Fidan dikim etkinliğinin organizasyonunda emeği geçenlere ve dikime katılan herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.