Milletvekillerinin, seçimden seçime Sungurlu’yu hatırladığını ifade eden Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu halkının AKP olmadan da hizmet yapıldığını seçimlerde verdiği demokratik kararla onayladığını belirtti.

HEDEF ‘YENİDEN GÜÇLÜ BÜYÜK TÜRKİYE’!

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Çorum Milletvekili Erol Kavuncu’nun “Ortak hedefimiz; yeniden güçlü, büyük Türkiye'yi kurmak, yeniden büyük medeniyetimizi ihya ve inşa etmektir’ sözlerinin ülkenin içinde bulunduğu kaosun boyutlarını gözler önüne serdiğini belirterek, ‘Sayın Kavuncu’nun da itiraf ettiği gibi, 20 yılda ülkeyi küçülte küçülte ne hale getirdiler. Şimdide çıkmışlar yeniden eski günlerdeki gibi büyük Türkiye’yi inşa edeceğiz diyorlar. Seçimden seçime bol keseden yalanlarla ülke ihya olmaz. İcraat gerekir, çalışmak gerekir, ötekileştirmemek gerekir. Siz daha Çorum’un en büyük ilçesini Sungurluyu ihya edemediniz. Allah affetsin, akıl fikir versin.

‘SUNGURLU’YA BAYRAK DİKECEKLERMİŞ’!

‘Sayın Kavuncu siz bakıyorsunuz ama boş bakıyorsunuz. Sungurlu’nun her yerinde Ay Yıldız’lı bayraklar var. Siz bu ilçeye hangi bayrağı dikmeyi düşünüyorsunuz’ diyen Başkan Şahiner, ‘Ülkeye hizmet, bu ülkede yaşayan ve seçimlerde size oy verenlerle size oy vermeyenleri eşit tuttuğunuzda başlar. Hizmetin sağı, solu, partisi olmaz. Bu suyu taşıyan CHP’li, MHP’li, AKP’li hangi partili olursa olsun su Allah’ın suyudur. Adil olmak bu suyu eşit dağıtmaktır. ‘Sen, ben yok, biz varız’ diyerek hareket eden gönül erlerimize şükranlarımı sunuyorum’ diyorsun, Allah’ın suyu üzerinden hikayelerle fıkralarla insanları ayrıştırıyorsun. ‘Koskoca vekilin uğraştığı işlere bak’ demez mi? Sungurlu halkı sana’ dedi.

Başkan Şahiner, Çorum’un Milletvekili sıfatı ile dolaşan Kavuncu’nun, Çorum’un en büyük ilçesi Sungurlu hakkında hiçbir bilgisinin bulunmadığını belirterek, ‘Akçay Mahallesi’nde bıraksan Atatürk Meydanı’nı bulamayacak adamlar gelmişler Sungurlu hakkında incelemeler yapıyor, görüş beyan ediyor ve bol keseden icraat yapıyor. Birde tuturmuş bayrak dikeceğiz. Sayın Kavuncu, hiç bir şey eskisi gibi değil artık. Sen önce vekilliğini sağlama al sonrada bayrak diktiğiniz başka yerlere sahip çıkmaya bak. Bu millet yarın sandıkta o bayraklarıda indirecektir. Artık hayallerle değil gerçeklerle siyaset yap’ dedi.

SEÇİMLER GELİR, VEKİLLER GELİR

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, her seçim öncesi olduğu gibi yaklaşan seçimler öncesinde de geleneğin bozulmadığını, iktidar partisi Milletvekillerinin ilçeyi ziyaret yarışına girdiklerini belirtti.

Şahiner, Sungurlu halkının misafirperverlikte her daim kendine yakışanı yapacağını ifade ederek, ‘Ama bu defa durum biraz farklı, Biz misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlarız mutlaka.

Ama bu defa sormazlar mı adama 7 yıl önce ihalesi biten dereler ıslah edildi mi?

Susuzluktan kırılan köylerimizin su sorunu çözüldü mü?

Gurup yolları vardı yapıldı mı?

Soracaklar elbette. Sayın iktidar partisi vekilleri siz bunları yapmadığınız gibi, yapılacak hizmetlerinde önüne geçtiniz. Bir çok işsiz gençlerimiz varken İŞ-KUR üzerinden Sungurlu’ya mobing uyguladınız.

Hatırlatmakta fayda var; Bu ülkede demokrasi var. Sungurlu halkı seçimlerde demokratik hakkını kullanarak yine tercihini yapıcaktır illaki. Ama bu defa yediğiniz tokatın sesi nerden duyulur bilemiyorum’ dedi.