Çorum'un Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, Milletvekilinin talimatı ile hayır oyu kullanarak ilçeyi zarara uğratan, ilçenin gelişmesinin önünde engel olan tüm AKP’li belediye meclis üyelerini mahkemeye vereceğini söyledi.

Şahiner, “Sungurlu harcanacak bir ilçe değildir, ben ilçemi ne pahasına olursa olsun harcatmam. Sungurlu ile uğraşanlara, Sungurlu halkı günü gelince hesap sorar ve bedelini mutlaka ödetir!’ dedi.

“BELEDİYE MECLİSİ’NDE, TALİMATLI HAYIR OYU!”

Yaptığı tüm açıklamalarda “Sungurlu Karadeniz’i diğer bölgelere bağlayan bir İpek Yolu’dur. Sungurlu gelişirse Çorum gelişir. Sungurlu bizim sevdamız’ diyen Başkan Şahiner, “Biz evet diyeceğiz ama Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kesinlikle ‘Hayır’ oyu kullanın talimatı verdi’ ifadelerini kullanan AK Parti Sungurlu Belediye Meclis Üyeleri Haydar Taştemur ve Bekir Çekiçoğlu’nun sözleri karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini söyledi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Sungurlu’nun AK Partili üyelerinin talimat alarak ilçenin zararına oy kullanmalarına ve talimatı veren Milletvekili Ceylan’a tepki gösterdi.

“VEKİLİN DEDİKLERİ İLE YAPTIKLARI BİRBİRİNİ TUTMUYOR”

Başkan Şahiner, AK Parti MKYK Üyesi ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın yaptığı bir açıklamada, “Her hafta sonu Çoruma geliyoruz ve yeni iş yerleri açıyoruz. Bu bizleri son derece mutlu etmektedir. Rabbim yeni iş yeri sahiplerimizin sayısını artırsın. Kimsenin ırkına, diline, mezhebine ve rengine bakmadan tüm renkleriyle bir olacağız beraber olacağız. İlk önce Türkiye olacağız, daha sonra Çorum olacağız. Çünkü biz memleketimizi seviyoruz, ülkemizi seviyoruz başka bir memleketimiz yok” ifadelerini kullandığını hatırlatarak, “Bir olmak, beraber olmak Sungurlu’yu yok sayarak olmaz” dedi.

“VEKİLİN SUNGURLU İLE İLGİLİ GERÇEK NİYETİNİ MERAK EDİYORUM”

Başkan Şahiner, Sungurlu Belediye Meclisi Toplantısı’na damga vuran ve AK Parti’li üyelerin “Biz evet diyeceğiz ama Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kesinlikle ‘Hayır’ oyu kullanın talimatı verdi” şeklindeki açıklamaların yer aldığı videoyu Milletvekili Ceylan’a gönderdiklerini belirtti.

Şahiner, AK Parti’nin Sungurlu’ya her defasında Çorum sınırları dışında kalan bir ilçe muamelesi yapmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Sungurlu’dan aldığınız oyların hesabını vatandaşa nasıl vereceksiniz. Kendi meclis üyelerinizin ağızlarından kaçırdıkları gerçeklerin videosunu size gönderdim. Sungurlu ile ilgili gerçek düşüncelerinizi merak ediyorum” ifadesini kullandı.

“MAKAMINIZI DEĞİL, İLÇENİZİ DÜŞÜNÜN”

“Sungurlu’da yetişip, Sungurlu’nun önünü kesen ve aldıkları talimatla hayır oyu kullanarak ilçemize ve vatandaşlarımıza zarar veren herkesle hesaplaşacağız” diyen Başkan Şahiner, yol boylarının ticari alana açılması konusunda “Biz evet diyeceğiz ama Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, kesinlikle ‘Hayır’ oyu kullanın talimatı verdi” diyen ve hayır oyu kullanarak ilçeye zarar veren tüm üyeleri mahkemeye vereceğini belirtti.

Şahiner, “Ticari alanla ilgili mahkeme yolu açılmıştır. Bu ticari alana hayır oyu kullanan tüm üyeleri tek tek dava açacağım. Bu saatten sonra onların yüzünü belediye meclis toplantısında dahi görmekten mutsuz olacağımı, Sungurlu’nun kaderiyle oynayan AKP Meclis üyelerini tanımayacağımı, ilçe başkanı dahil bunun hesabını soracağımdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.