Çorum'un Sungurlu ilçesinde su konusunda büyük bir sorun yaşandığını dile getiren Sungurlu Belediyesi Başkanı Abdulkadir Şahiner, yetkililerin yaşanılan su sorunu ile ilgili sessiz kaldıklarını açıkladı.

Çorum İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Başkan Abdulkadir Şahiner, Evci Barajından su istediklerini ve bu konuda Bölge Müdürü ile de 2 kez görüştüğünü belirterek, “Orada su olduğu halde sırf muhalif belediyeyiz diye Evci Barajı’ndan da su verilmiyor” dedi.

“SUNGURLU’DA 2 SENE SONRA HERKES DAMACANA İLE SU TAŞIYACAK”

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Kırankışla Barajı’nda su tutulması halinde Salman Köyü’nde su hattı olduğunu, boru hattının da bunun altında kaldığını anlatarak bununla ilgili Sungurlu’nun büyük bir sıkıntı yaşadığını söyledi.
Su kaynaklarını yeraltından tedarik ettiklerine dikkat çeken Başkan Şahiner, “Şuanda zaten verdiğimiz suyun %70’i kaçağa gidiyor. Eğer bu şekilde giderse, Sungurlu’da 2 sene sonra herkes damacana ile su taşıyacak hale gelecek” dedi.

“30 BİN KİŞİ 2 GÜN SUSUZ KALDI”

Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Özel İdare’nin Ağcalı Yolu’nda belediyeye haber vermeden çalışma yaptığını, bu çalışma sırasında da ana su boru hattını kırdığını belirterek, hattaki kırık nedeniyle Sungurlu’nun 2 gün susuz kaldığını ifade etti.
Hattın onarımı için 2 gün uğraşıldığını anlatan Şahiner, Özel idare bir özür dahi dilemiyor. Benim mücavir alanımda insan bir sorar, buradan boru hattımı geçiyor, doğalgaz hattımı geçiyor. 30 bin kişi 2 gün susuz kaldı” dedi.