Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, ilçeye gelerek Sungurlu’da hemşehrileriyle bayramlaştı. İlçede Kurban Bayramı nedeniyle protokol üyeleri Bakan Yardımcısı Muhsin Dere’nin katılımıyla Mahmut Atalay Spor Salonunda yapılan törenle bayramlaştı. Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, hemşehrileriyle ve katılımcılarla tek tek bayramlaşarak, Kurban Bayramlarını kutladı. Dere, burada yaptığı konuşmada, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımına başlanan ve yeni yapılacak olan yatırımlardan bahsetti. Dere, konuşmasında şunları söyledi, “Bütün izinleri tamamlanmış, 5 bin dönüm alanı olan güzel bir OSB’miz var. 2000-2500 dönümlük arazide tahsisler yapıldı. Burasını Milli Savunma Sanayinin merkezlerinden birisi haline getirmek için el birliğiyle çalışmamız lazım. 3-5 tane daha farklı yatırımlar var sırada. İstanbul’dan, Ankara’dan farklı yerlerden. İnşallah onlarda geldiğinde Sungurlu'muz sanayi şehri haline dönüşmüş olacak. 

“KARDEŞLERİMİZ, KÖYLÜLERİMİZ DAHA DA RAHATLAR”

Tarımla atılması gereken bazı adımlar var, barajlarla ilgili yine bu konuda bütün herkesin desteğiyle, barajların yapılması ödeneklerin yapılması için elimizden gelenin daha fazlasını yapmamız lazım. Bir taraftan sanayi, bir taraftan tarımla ilgili çalışmaları yaparsak, kardeşlerimiz, köylülerimiz daha da rahatlar.” ifadelerini kullandı. 

Programda konuşan Kaymakam Fatih Görmüş’de, ilçe halkının ve katılanların bayramını kutlayarak, “Bizim geleneğimizde bayramlaşma çok önemlidir. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tüm İslam Aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyorum.” diye konuştu. 

Bayramlaşma törenine, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, Kaymakam Fatih Görmüş, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Murat Cirit, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Seyfi Keyvanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Görkem Güncan, AK Parti İlçe Başkanı Metin Özsarı, MHP İlçe Başkanı Yasin Şahin, TSO Başkanı Behiç Akkaş, Meclis Başkanı Alp Eren Akel, Borsa Başkanı Mustafa Kürbüz, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Alaattin Kayaer, Terziler ve Berberler Odası Başkanı Mutlu Karslı, Kahveciler ve Lokantacılar Odası Başkanı Erdal Kolaylı, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Hakkı Vargeloğlu, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Kaplan, Alaettin Tosundereoğlu, Milli Eğitim Müdürü İhsan Sepetci, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nejla Kayretli, Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Kalınsazlıoğlu, iş adamları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.