Başta altın olmak üzere altın, savunma, finans, sağlık, enerji, otomotiv ve gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Ahlatcı Holding, Sungurlu’ya 7,5 milyar TL’lik bir yatırımla barut fabrikası kurmaya hazırlanıyor.

Dünya Gazetesi'ne konuşan Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Emin Ahlatcı, müteahhitliğini kendilerinin yaptığı tesis inşasına geçen yıl başladıklarını belirterek, bu alandaki yatırım fikrinin babasının Rusya-Ukrayna savaşı başladığında Rusya’nın ilk olarak Ukrayna’nın barut fabrikasını vurmasıyla oluştuğunu söyledi.

Toplamda 1.6 milyon metrekare alana kurulacak olan fabrikanın üretim kapasitesinin yıllık 4 bin ton olacağını ifade eden Ahlatcı, “Burası Türk ordusunun ihtiyacını karşılayacak” dedi. Ahlatcı, “Ürettiğimizin 500 tonunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) vereceğiz. Diğer ürettiğimizin de ihracatını yapacağız” ifadelerini kullandı.

Şu anda tesisin inşaat halindeyken bile Avrupa’nın bazı ülkelerinden 2 yıllık kontrat imzalamak isteyenlerin olduğuna dikkat çeken Ahlatcı, “Daha hizmete açılmadan talepler geliyor. Tabii ki şu anda olumlu dönmüyoruz. Stratejik bir ürün olduğu için TSK, Savunma Sanayi Başkanlığından izin almamız gerektiğini söylüyoruz” diye konuştu.

“MKE’NİN DONANIM, BİLGİ VE DETAYLARINI ALDIK”

 

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKE) Kırıkkale’de 1960’larda yapılmış bir barut fabrikasının olduğunu anlatan Ahmet Emin Ahlatcı, “Ancak burası çok eski bir tesis. Bu sebeple de revizyon yapamıyorlar. Çünkü tesis durursa barut üretilemez. MKE’nin buradaki kapasite de 500 ton. Bu da orduya yetmiyor” diye konuştu.

Bolu'daki kazada 2 Çorumlu hayatını kaybetti Bolu'daki kazada 2 Çorumlu hayatını kaybetti

Yatırım kararını aldıkları süreçte dönemin savunma bakanı ve savunma bakan yardımcısını ziyaret ettiklerini ifade eden Ahlatcı, “Bakan, ‘Aklınız başınızda mı? Ne kadar büyük bir sorumluluğun altına girdiğinizin farkındamısınız!’ dedi. Biz de sektörde bu yönde bir açık olduğunu söyledik. Stratejik bir ürün olduğu için bakanın ve bakan yardımcısının da desteğiyle MKE’nin donanım, bilgi ve detaylarını bize verdiler” dedi.