Çorum İl Genel Meclisi Mehmet Bektaş başkanlığında toplandı.
46 köyün yararlanacağı Şendere içme suyu Göleti için dün yaşanan tartışmanın ardından bugün meclis üyeleri tarafından birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Toplantıda konuşan Çorum İl Genel Meclisi CHP Merkez İlçe Üyesi Suat Atalay, kendilerinin dün yanlış anlaşıldığını, köylere yapılan yatırımlara karşı olmadıklarını ve gündem maddesinde olmayan Şendere Göleti’nin kendilerine sorulmadan oylama çıkmasına tepki gösterdiklerini söyledi.

KÖYLERİN İSİMLERİ GİZLİ TUTULMADI

Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Şendere Göleti projesinden yararlanacak 46 köyün isimlerinin daha önce mecliste açıklandığını belirterek, “Biz köylerin isimlerini gizli tutmadık. Şendere göleti çat kapı bir hizmet değil. 2 -3 yıl önce başlatıldı” dedi.
Recep Çıplak’ın daha önce meclise gelerek konu hakkında üyelere bilgiler verdiğini de söyleyen Mehmet Bektaş, proje kapsamında yararlanan olan köylerin isimlerini tekrar mecliste açıkladı.

BİRİLERİ SİYASİ ŞOVLA GÜNDEME GELME İHTİYACI HİSSETTİ

AK Parti Dodurga İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Uysal, birlik ve beraberlik mesajları vererek, köylere ayrım yapmadan hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.
Abdullah Uysal, “Yapılan tartışmanın haber değeri bile yok. Bizler köylerimize nasıl hizmet yapılabilir konusunda ayrım yapmadan çalışıyoruz. Birileri siyasi şov yapmak istedi. Kendini böyle gündeme getirme ihtiyacı hissetti. Bizler birlik ve beraberlikle yolumuza devam ediyoruz. İnşallah bundan sonra da il ve ilçelerimize hizmet konusunda daha da güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ŞOV YAPANIN MECLİSTE İŞİ YOK

Dünkü toplantıda yaşanılan tartışmaların ardından meclisi terk eden CHP'li üyelerden Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyesi Suat Atalay, “Dün yanlış anlaşıldık galiba” dedi.
Köylere yapılan hizmetlere karşı olmadıklarını dile getiren Atalay, “Hiç bir zaman sorunlu önergemiz oldu mu? çalışmamız oldu mu? Biz kimseye ayrım yaptın demedik. Alaca’da, Sungurlu’da, Kargı’da bizim ilçemiz. Biz buraya hizmet için geldik. Biz köylere yapılan hizmetlere karşı değiliz. Biz sadece anlatmak istediğimiz şuydu; gündem maddesinde olmayan şey usulsüz olarak oylama çıktı. Biz de dedik ki gündem maddeleri arasında göremiyoruz. Başkanım bu nerede gündem maddesinde yok. Biz bunu anlatmaya çalıştık. Yoksa birliğimize beraberliğimize ayrım gayrım yapıyorsun diyen insanlara, Başkan da şahittir yüzlerine söylemişimdir. Hiçbir zaman birliğimizi dirliğimizi kimse bozamaz. Siyasi şov yapanında burada yeri yoktur” diye konuştu.