Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen basın toplantısı Yeni Şehir Stadyumunda gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve basın mensupları katıldı.

Kente kazandırılacak 69,5 milyon TL’lik spor yatırımının detayları belli oldu.

Stadyumun Çorum Belediyesi tarafından tamamlanarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devredildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın yeni yapılacak spor yatırımları hakkında da detaylı bilgiler verdi. Aşkın amatör spor kulüplerinin faydalanacağı iki yeni sentetik saha, dört ayrı mahalleye semt sahası, iki yüzme havuzu ve güreş eğitim merkezi yapılacağını açıklayarak “Çorum’u spor kenti haline getiriyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşkın basın mensuplarının sorularına da cevap verdi.

Başkan Aşgın’ın konuşmasının ardından AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu da bir konuşma yaptı. Pandemiye rağmen Türkiye’de yatırımların devam ettiğine dikkat çeken Kavuncu, 160 milyon liralık borç ile başladıkları süreci 69,5 milyon liralık yeni yatırımla tamamlandıklarını ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer’in sözleri ise daha duygusal oldu. Eğer, “Çorum’un sporuna ve sporcularına yıllardır hizmet eden bir il müdürü olarak en mutlu günümü yaşıyorum” dedi.

Basın toplantısının ardından yeni stadyum tanıtıldı.