Spor Toto 3.Lig 3. Grup’ta mücadele eden Çorum Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası’nda Süper Lig takımlarından Antalyaspor’a son dakikada gelen golle 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti…
Kırmızı-Siyahlılar, Ziraat Türkiye Kupası 1. Eleme Turu maçında Başkent temsilcilerinden Gölbaşıspor’u Çorum’da oynanan maçta 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek 2. tura yükselmişti. Çorum Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupasında Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor ile karşı karşıya geldi.

YOĞUN YAĞMURA RAĞMEN
Yoğun bir yağış altında oynanan karşılaşmada uzatma dakikalarında gelen golle Çorum Belediyespor kupaya veda etti. Antalyaspor’un golünü 90+4′de Sezer Badur attı.

MAÇTAN DAKİKALAR

17. dakikada Emre Akbaba’nın pasında ceza alanı dışında topa gelişine vuran Makoun’un sert şutunda top yandan auta gitti.
68. dakikada Ozan İpek’in sol kanattan ceza alanı içerisine yaptığı ortaya Ahmet Aras’ın yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarıya çıktı.
84. dakikada ceza alanı üzerinde Ozan İpek’in sert şutunda Çorum Belediyespor kalecisi Fatih topu yumruklayarak çeldi.
90+4. dakikada Ozan İpek’in pasında, Sezer Badur ceza alanı dışında yaklaşık 25 metreden sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1
STAT: Akdeniz Üniversitesi
HAKEMLER: Serkan Ergün xx, Candaş Elbil xx, Ali Uğurtan Demirtaş xx
ANTALYASPOR: M’bolhi xx, Can Arat xx, Lokman xx, Sakıb Aytaç xx, Rıdvan Sağlam x (Ömer Kandemir dk. 35 xx), Makoun xx, Emre Akbaba xx (Serdar Özkan dk. 67 x), Ozan İpek xx, Sezer Badur xxx, Ahmet Aras xx, Lamine Diarra xx
YEDEKLER: Ozan, Kvesic, Zeki Yıldırım, Emrah Başsan, Giray Akın
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Ati Göksu
ÇORUM BELEDİYESPOR: Fatih Kaldan xx, İmam Almas xx, Uğur Bulut xx, Eşref Korkmazoğlu xx, Eray Eren xx, Eşref Koçak xx (Akın Karaaslan dk. 73 x), Furkan Çalışır xx, Turgay xx, Emrah Akar xx, Zafer xx (Berat Genç dk. 80 x), Muhammet Fatih xx
YEDEKLER: Onur Tekin, Oğuzhan Yalçın, Hakan Yağmurkaya, Hakan Doğru, Bilal Alkan
TEKNİK DİREKTÖR: Fahrettin Sayhan
GOL: Sezer Badur (dk. 90+4) (Antalyaspor)
SARI KARTLAR: Sakıb Aytaç, Ozan İpek, Emre Akbaba (Antalyaspor), Eşref Korkmazoğlu (Çorum Belediyespor)
Maç sonu açıklama yapan Çorum Belediyespor tarafı maçın adil yönetilmediğinden yakınırken, kırmızı-beyazlılar ise maçın gayet adil yönetildiğini söyledi.
“MAÇIN SON SANİYESİNE KADAR ADALETİN EŞİT DAĞITILMASI GEREKİRDİ”
Maçın ardından kameralar karşısına geçen Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Fahrettin Sayhan, rakip takıma hızlanması için fırsat vermediklerini söyledi.
 Oyunu değerlendiren teknik direktör Sayhan hakemin adil olmadığından yakındı. 2 yıl öncede aynı şekilde adil yönetilmeyen bir maçla karşılaştıklarını ifade eden Sayhan, “Gerçekten çok iyi mücadele ettik ve rakibimize oyunu hızlandırması için fırsat vermedik. Eğer biraz daha dikkatli olsaydık değerlendirebilirdik. Ziraat Türkiye Kupası hepimizin kupası herkes katılıyor, bu kupa oyununa bizde katılarak burada büyümek istiyoruz. Ancak maçın son saniyesine kadar adaletin eşit dağıtılması gerektirdi. Lütfen buna herkes dikkat etsin. 2 yıl öncede Gaziantep'te de böyle bir kazaya kurban gitmiştik yine öyle oldu” diye konuştu.
“MAÇ GAYET ADİL YÖNETİLDİ”
Antalyaspor Teknik Direktörü Mustafa Ati Göksu ise, maçın ardından yaptığı değerlendirmede zoru başarıp maçı kazandıklarını söyledi. Maçın adil yönetilip yönetilmediğiyle ilgili görüşlerini de belirten Göksu, şöyle konuştu:
"Kazandığımız için sevinçliyiz. Bu yıl maçlar kolay görünür ama zordur. Zor oldu ama kazandık. Bizim için lig daha önemli. Kupa maçlarının sonunda final oynayıp taraftarımıza final seyrettirmek isteriz. Zoru başardık mutluyuz. Hakem gayet normal maç yönetti. Mutlaka adildir yani. Esasında faul bizim oyuncumuza yapıldı ancak devam ettirildi ve vurdu gol oldu."