Kulüpler Birliği’nin dünkü toplantısında 18 takım düşmenin bu sezona özel olarak kaldırılması yönünde görüş birliğine vardı. Kulüplerin bu isteği bugün TFF ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla saat 14.00’te başlayan toplantıda masaya yatırıldı. Bu sezon düşen Ankaragücü, Kayserispor ve Yeni Malatyaspor’un önümüzdeki sezon da Süper Lig ’de devam etmelerine onay çıktı. 1. Lig’den gelen Hatay ve B.B.Erzurum ile yarınki Play-Off finalinde karşılaşacak Adana Demirspor veya Karagümrük’ten birinin de katılımıyla önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak. 

Kararın ardından Süper Lig'de 2020/21 sezonuna 21 takımla, 2021/22 sezonuna ise 20 takımla devam edilecek.

Önümüzdeki sezon için yabancı sınırı kuralıyla ilgili değişiklik olmayacak. 2021/22 sezonunda alınan yeni "yabancı sınırı" kuralı uygulanmayacak. 

TFF 1.Lig’de de küme düşme kalktı. Eskişehirspor, Adanaspor ve Osmanlıspor, TFF 1. Lig'de yoluna devam edecek.

Ayrıca TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonu için küme düşme de kaldırıldı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir ile Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ortak basın toplantısı düzenledi.

Kasapoğlu'nın açıklamaları şu şekilde;

Bugün Riva'da önemli bir toplantı gerçekleştirdik. Önemli istişarelerde bulunduk.

Ne kadar farklı düşüncelerimiz olursa olsun, amacımız Türk sporunun çıkarları olduğu sürece başaramayacağımız hiçbir şey yok. Çok verimli bir toplantı oldu.

Pandemi döneminde salgınla mücadelede Türkiye olarak liderlik ettik tüm Dünya'ya. Gerçekten büyük başarıyla ve titizlikle geçiriyoruz bu dönemi. Bu dönemde birçok sportif organizasyon iptal edilmek zorunda kalındı.

Kaynak: Fanatik