Tuncay Yılmaz, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada yayınladığı bir belge ile stadın 209 milyona mal olduğunu ileri sürerek bazı sorular yöneltti..
İşte Tuncay Yılmaz’ın sorduğu o sorular:
“Bugüne kadar kamuoyunu her konuda doğru bilgilendirmek için gereken çabayı sarf ettik. İlkeli siyasi duruşumuzu bozmadan, hakaret etmeden Çorumlu hemşerilerimizin haklarını savunduk. Bir haftadır Çorum Stad’ı ile ilgili bir çok spekülasyonun yapıldığı ve kamuoyunun yanıltıldığını görmekteyiz. Bu konuda kamuoyunun belediye yönetimi tarafından doğru bilgilendirilmemesi nedeniyle biz açıklama yapmak zorunda kaldık.
2018 yılı Ağustos ayında Gençlik ve Spor Bakanlığına talep yazısı gönderildimi?
Bu yazıya göre Yeni Statyumun öngörülen yapım maliyetinin 81 Milyon 637 Bin 710 TL olduğu doğrumu?
Bu yazıda 81 Milyon 637 Bin 710 TL olan yapım maliyetinin üzerine eklenen 108 Milyon TL arsa değeri ile birlikte toplam Stadyumun maliyetinin 189 Milyon 637 Bin 710 TL olduğu yazılı bu rakamların gerçeklik durumunu belediye yönetimi açıklamak zorundadır.
Ayrıca 189 Milyon 637 Bin 710 TL lik maliyet üzerine 20 Milyonda Spor Totodan alınan paranın eklendiği ve toplam maliyetin 209 Milyon 637 Bin 710 TL olduğu doğrumudur?”

NE OLMUŞTU?

Bazı basın yayın organlarında Çorum Şehir Stadının maliyetinin 3 katını bulduğu ileri sürülmüş, eski belediye başkanlarından Muzaffer Külcü, bu duruma itiraz etmişti.
Külcü yaptığı açıklamada, stat’a 59 milyon + KDV’dir. iş bitene kadar ihale yasasından kaynaklanan muhtemelen %10 civarında fiyat farkının dışında bir bedel ödenmediğini ileri sürmüştü.