Antrenmanların sorunsuz bir şekilde gittiğini belirten teknik patron Bahri Kaya, bu ayın 28’ine kadar Çorum’da çalışacaklarını ve 3 günlük bir iznin ardından 1 Eylül’de Bolu kampına başlayacaklarını söyledi.

TRANSFERDE SEÇİCİ DAVRANIYORUZ

Antrenman öncesi açıklamalarda bulunan Kaya, “Bildiğiniz üzere malum sebeplerden dolayı bir kaleci değişimimiz oldu. Geçen hafta kadromuza 2 önemli oyuncu daha kattık. Manisa’dan Zafer ve Onur geldi. Transferleri bitmediği için isim vermeyeceğim ama anlaşma halinde olduğumuz ve Pazar gününe kadar açıklayacağımız yeni isimler olabilir. Transferi bitirip, Bolu kampına tam kadro gitmek istiyoruz daha iyisi olsun istiyoruz. Transfer politikamız çok iyi bir şekilde devam ediyor” dedi.

3 VEYA 4 OYUNCU ALACAĞIZ

Daha sonra basın mensuplarının sorularına yanıt veren Bahri Kaya, yeni alınacak transferlerin mevkileri sorusuna, “Sol önde bir eksiğimiz var. Sağ bek transferi istiyorduk ancak uzun bir stoper daha alıp, mevcut kadrodaki bir ismi o bölgeye kaydırabiliriz. Orta sahada eksiğimiz var, oraya bir oyuncu istiyorum. Dediğim gibi sol ön, stoper ve orta saha almak istiyoruz. Bir değişlik olursa bunu daha sonra açıklarız. Bu bölgeler için görüştüğümüz 3 oyuncu da size çok fazla yabancı olmayan isimler. Zaten aldığımız diğer oyuncularda başka takımlarda birlikte oynamış isimler. Adaptasyon sürecini kısa bir sürede atlatmak adına çok seçici bir şekilde transferlerimize devam ediyoruz. Bildiğimiz, tanıdığımız oyuncularla yeni sezona başlamak ilk tercihimiz oldu” diye konuştu.

KADROMUZ 25 KİŞİ OLACAK

Tecrübeli hoca kamp yeri ve kamp kadrosu hakkında sorulan bir soruya ise, “Yine Termal Otel’de kamp yapacağız. 25 kişilik bir kadro düşünüyoruz. Zaten Federasyonun verdiği bir sayı var. Altyapıdan yetişen 20 yaş altı en az 6 oyuncuyu kadromuzda bulundurmamız gerekiyor. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Haftaya kadar bunla ilgili düşüncelerimiz kesinleşir ve nihai kadroyu netleştiririz” dedi.

SADECE PAHALI OYUNCU ALMAKLA ŞAMPİYON OLUNMAZ

Yapılan transferlerin camiayı hareketlendirdiği ve beklentinin şampiyonluk olduğu sorusuna temkinli bir yanıt veren Kaya, “Ben geçen sene sezon başı ne dediğimi çok iyi hatırlıyorum. Beşinci, altıncı hafta ligde 2,3.sıradayken bile ‘daha durun ayaklarımız yere bassın’ diyordum. Sadece iyi ve pahalı oyuncu transfer etmekle şampiyon olunsaydı geçen sezon Manisa ve Hekimoğlu şampiyon olmalıydı. Böyle şeyler yok. Biz tabi ki iyi oyuncular aldık. Şimdiden bir şeyler söyleyip daha sonra hayal kırıklığı yaratmak istemiyorum giriyoruz. Kabuk değiştirdik ama bu durum bizi birdenbire bir yere getirmez. Çok acele etmeyelim. Ancak 5.haftada başka şeylerde konuşabiliriz. Biz ayaklarımızı yere basarak, sağlam bir şekilde gideceğiz” şeklinde konuştu.

SİSTEMDE BÜYÜK DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Bahri Kaya sistem değişikliği hakkındaki soruyu ise, “Umut Kaya 10 numara değil, üçlü orta sahanın oyuncularından biri. Oyun anlayışımızda ve sistemimizde çok büyük değişiklikler olmaz. Ancak oyun içerisinde ve maç maç sistem değişiklikleri olabilir. Türk futbolunda 10 numara deyince top rakipte iken hiç iş yapmayan oyuncu mantığı vardır. Ben böyle bir oyuncu istemiyorum. Ama 10 numara olup, top rakibe gidince defansif anlamda takımına yardımcı oluyorsa o benim için orta saha oyuncularından biridir” diye yanıtladı.